Site pictogram Colombiaans.nl

Netflix brengt serie Honderd jaar eenzaamheid uit

Netflix brengt serie Honderd jaar eenzaamheid uit

Ja, je leest het goed. Netflix brengt serie Honderd jaar eenzaamheid uit. Gebaseerd op het boek van de Nobelprijswinnaar gaat de serie over het tijdloze stadje Macondo. Hier worstelen zeven generaties van de familie Buendía met liefde, vergankelijkheid en de onafwendbaarheid van hun verleden – en hun lot.

In 2019 werd bekend dat Netflix zich eraan ging wagen; Een echte serie die gebaseerd is op het boek van Gabo Marquez. Hoe gaaf is dat? Na jarenlang produceren, schrijven, opnemen staat de serie op het punt van uitkomen. Netflix heeft zojuist een voorproefje gegeven van de fantasyserie. Dus zeg je afspraken af, dit wordt fantastisch. Of kijk natuurlijk samen.

Het boek Honderd jaar eenzaamheid kopen?

Koop hier het boek via Bol.com.

Over de serie One Hundred Years of Solitude (Cien años de soledad)

De serie wordt geproduceerd door Laura Mora en Alex García López en is volledig gefilmd in Colombia. Voor wie het boek kent, heeft de serie qua verhaallijn misschien weinig geheimen, maar wij helpen je. Hoe zat het verhaal ook alweer? José en Úrsula trouwen tegen de wil van hun ouders. Niet iets om heel blij van te worden, maar zij besluiten uiteindelijk het dorp te verlaten en met hun vrienden stichten zij Macondo.


Dit is een utopische stad aan de oevers van een rivier. Maar deze familie Buendia wordt getergd door onmogelijke liefdes, oorlog en waanzin en niet te vergeten; de vreselijke vloek die hen honderd jaar eenzaamheid voorspelt. Bekijk hieronder de trailer van de serie.

Het verhaal van 57 jaar oud

Ja, het blijft een tijdloos verhaal dat is uitgebracht in 1967. Het is ook niet voor niets dat schrijver, onze Gabriel García Márquez in 1982 een Nobelprijs voor Literatuur won. Dit boek en verhaal van maar liefst 57 jaar oud (!) is niet alleen een van de meest geliefde werken in Spaans-Amerika, maar dat gaat ook gelden voor de serie. Netflix gaat uitpakken met een van de meest spectaculaire series die ooit zijn gemaakt. Dat belooft wat!

Het boek One Hundred Years of Solitude

Van het boek One Hundred Years of Solitude werd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Ook werd deze maar liefst in 40 verschillende talen vertaald en wereldwijd beschouwd als absoluut meesterwerk.

Bekijk de trailer van de Netflix-serie Honderd jaar eenzaamheid

Bekijk hier de trailer van One Hundred Years of Solitude. Wanneer komt One Hundred Years of Solitude op Netflix uit? Dat weet helaas nog niemand, ook op de website van Netflix laat men hierover nog niets los…

Wist je dat?

Dit de eerste échte keer is dat er iets uit de werken van Gabo wordt verfilmd. In 1981 werd er door een Japanse filmmaatschappij iets gemaakt dat losjes gebaseerd was, Shûji Terayama, 100 Years of Solitude (1981). Ook werd er in 1984 een losse poging gedaan met Farewell to the Ark.

Meer over Gabo Marquez en Colombiaanse Netflix-producties

– Gabriel García Márquez
– Netflix maakt serie van Gabo’s Honderd Jaar Eenzaamheid
– Nieuwe Colombiaanse serie Perdida online
– Griselda Blanco, de Netflix-serie en een berg van kritiek
– Netflix komt met meerdere Colombiaanse series
– Colombiaanse Casa de Papel vanaf 14 augustus op Netflix
– De serie Sobreviviendo over Escobar’s huurmoordenaar komt naar Netflix

Mobiele versie afsluiten