Site pictogram Colombiaans.nl

WK Kwalificatie 2022: Colombia speelt nog 2 finales

WK Kwalificatie 2022: Colombia speelt nog 2 finales
globalsoccershop

We vallen maar meteen met de deur in huis: Colombia staat er niet goed voor. Van alle groepen ter wereld waarin landen strijden om een WK-ticket is die van Zuid-Amerika misschien wel het meest spannend. Waarom? Omdat het puntverschil dicht bij elkaar ligt. Vannacht is het aan Colombia om te laten zien waarom zij het verdienen deel te nemen aan het WK in Qatar aan het einde van dit jaar.

Twee finales

Het klinkt een beetje als een open deur, maar Colombia speelt eigenlijk nog twee wedstrijden die je kunt omschrijven als twee finales. Op dit moment zijn er twee landen die hun vliegtickets alvast kunnen boeken: Brazilië en Argentinië. Nummer drie Ecuador staat er met 25 punten er ook erg goed voor en lijkt de boot naar Qatar niet te gaan missen. Voor het eerst sinds lange tijd zouden zij er bij zijn.

Stand in de groep

Dan zijn er nog twee plaatsen over, waarvan 1 er niet zeker is omdat de nummer vijf de traditionele ‘barragewedstrijd’ moet spelen tegen een land uit een ander continent. Colombia staat op dit moment op de zevende plaats met slechts 17 punten.

Bolivia staat nummer 8 in de groep en Venezuela staat op de laatste plaats in de groep. Colombia heeft het geluk dat het op papier tegen ‘mindere’ goden moet voetballen, maar er is geen ruimte meer voor onderschatting of dedain meer. Bekijk hieronder de actuele stand.

Resterende wedstrijden

Hun resterende wedstrijden zien er als volgt uit:

25 maart: Colombia – Bolivia (00:30 NL-tijd)
30 maart: Venezuela – Colombia (01:30 NL-tijd)

De grootste concurrenten voor Colombia zijn op dit moment Chili en Peru, nummer 4 Uruguay lijkt met 22 punten uit zicht. Tenzij Colombia beide wedstrijden wint. Dat zou Colombia op 23 punten komen en wellicht zelfs de barragewedstrijd kunnen omzeilen. Maar zover is het nog lang niet.

Weinig scorend vermogen

Een beetje gek om te zeggen met Falcao in de selectie maar Colombia scoort gewoon niet. Ook James en de nieuwe Liverpool aanwinst Luis Diaz laat het afweten. Colombia heeft ondertussen maar liefst zeven (!) wedstrijden niet meer gescoord. Dat komt neer op maar liefst 645 minuten.

Moeilijke keuzes

Coach Reinaldo Rueda heeft lastige keuzes te maken. Valt hij terug op oude rot Falcao die op zijn laatste benen loopt in combinatie met James die ondertussen ook loopt en speelt als een veteraan? Of kiest hij voor meer ‘jeugd’? Waarschijnlijk het eerste want anders zal heel Colombia over hem heen vallen. We moeten er ernstig rekening mee houden dat er dit jaar voor het eerst sinds 2010 geen Los Cafeteros op een WK actief zal zijn.

Ook Feyenoorder Luis Sinisterra uitgenodigd

Luis Sinisterra (zie trainingsfoto hierboven) van Rotterdamse club Feyenoord mocht zich na de wedstrijd van zondag tegen Ajax ook melden in Barranquilla. Wij willen jullie nu al verklappen dat wij pas geleden een ‘bakkie’ met hem in de Kuip hebben gedaan en jullie kunnen het interview binnenkort lezen.

Vorig nieuws

– Colombiaanse taal en gewoontes deel 1
– Colombiaans recept: Patacon con Carne
– Spaanse namen

Mobiele versie afsluiten