Site pictogram Colombiaans.nl

Corona-update Colombia

globalsoccershop

President Duque verlengde de quarantaine inmiddels drie keer. Op dit moment staat deze op 30 augustus. We krijgen van Go2Colombia.nl veel vragen over wanneer we weer “mogen”. Dat is lastig in te schatten. Officieel staat de datum op vanaf 1 september 2020, maar bronnen in de vliegtak geven aan dat het zomaar eens november 2020 kan gaan worden voordat Colombia internationale toeristen binnenlaat.

De corona-schade

Overal ter wereld zijn er corona-tests mogelijk en zo ook in Colombia. Bogotá was de grootste brandhaard als het aankomt op besmettingen. Maar dit groeide al snel uit tot een landelijk probleem. Op dit moment gaat het aantal bevestigde besmettingen tot over de 400.000. In Bogotá zijn nog steeds het meeste aantal besmettingen.

Exacte cijfers

Dat is lastig want deze zal bij het schrijven van dit bericht alweer veranderd zijn. Volgens het Ministerie van Gezondheid kent Colombia op dit moment 410.453 besmettingen. Het dodenaantal ligt op 13.475. De actieve aantal besmette mensen ligt op 165.698.

Lange en strenge lock down

Colombia kent een lange en strenge lock down. Men is sinds eind maart al in quarantaine en werd meermaals verlengd door president Duque. De capaciteit van de Intensive Care Units (ICU) loopt ondertussen naar 89%. Bogotá heeft meer dan een derde van het totaal aantal besmettingen. Andere steden die tegen de grens van hun capaciteit aan zitten zijn steden zoals Medellín, Cali en Barranquilla.

Lees ook nieuws van eerder vandaag…

– Corona-update Colombia– Serieuze Chinese interesse voor Colombiaan Quintero
– Concrete Engelse én Spaanse interesse voor James

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten