Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia vanaf 25 maart in lockdown

colombia in lock down
globalsoccershop

Gisteravond kondigde president Ivan Duque aan dat Colombia in lock down gaat vanaf woensdag 25 maart. De quarantaine gaat 19 dagen duren. De bevolking mag alleen het huis verlaten wanneer deze boodschappen of medicijnen moet halen.

Het is tijd om te begrijpen dat onze maatregelen levens zal redden”, aldus president Duque. “Deze maatregelen zijn moeilijk om te nemen maar dringend nodig om het coronavirus terug te dringen. Op deze manier willen wij het leven beschermen maar zal veel discipline vragen”.

25 maart tot 13 april

Dat is de datum waarop Colombia in een complete lock down gaat. In de “nationale noodverklaring” van gisteren benadrukte president Duque gisteren hoe belangrijk en ingrijpend deze maatregelen zullen zijn. Hij reageert hiermee op de noodoproep van de vakbonden binnen de gezondheidssector op de pandemie.

158 besmettingen

In Colombia zijn op dit moment 158 besmettingen bekend. In de toespraak prees Duque het werk van artsen en verpleegkundigen en gaf aan alles te willen doen om COVID-19 terug te dringen. Colombia is niet het enige land die over gaat tot een complete lock down. Eerder namen Argentinië, Italië, Spanje, Frankrijk, België en China hetzelfde besluit. Sinds 16 maart kwamen er al geen buitenlandse reizigers meer het land in. Ook doorreizigers komen Colombia niet meer in.

In Colombia werd een paar dagen geleden een aantal Nederlandse toeristen het land uitgezet omdat zij zich niet aan quarantaineregels hielden. Echter gaf de Nederlandse ambassade in Bogotá aan dat zij zich wél hielden aan de regels, maar dat de reizigers buiten waren om naar het vliegveld te gaan om terug te keren in Nederland. Colombia in lock down, wie had dát gedacht…

GRATIS: Ontvang als eerste het nieuws uit Colombia via Whatsapp

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Stuur ons een bericht.

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.

Lees ook

– Ajax nog steeds in de race voor Colombiaanse opvolger Ziyech
– Corona in Colombia: stand van zaken
– Op bezoek bij de koffieboeren van Colombia
– Nederlander in Colombia 32: Anko (CEO Avianca)
– Copa America uitgesteld naar 2021 vanwege het coronavirus
– De leukste programma’s over Colombia.. gewoon gratis!

Mobiele versie afsluiten