Site pictogram Colombiaans.nl

WK 2026 kwalificatie Zuid-Amerika van start

WK 2026 kwalificatie Zuid-Amerika van start

Het WK 2026 wordt gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Voor de Zuid-Amerikaanse landen gaan de kwalificatiewedstrijden vanaf vrijdagnacht van start. Een nieuwe kans voor Los Cafeteros om zich te plaatsen.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen, andere opzet

Je leest het goed want er is een andere opzet. Daar waar er eerst maar 4 Zuid-Amerikaanse landen zich direct konden plaatsen moest de nummer vijf een barragewedstrijd spelen tegen een land uit Oceanië. Vanaf het WK’26 mogen er maar liefst 6 landen meedoen uit Zuid-Amerika. Meer kansen voor Colombia dus.

Groter WK

Dat houdt in dat er normaliter 32 landen meededen aan een Wereldkampioenschap maar nu maar liefst in totaal 48 landen. Elk continent krijgt meerdere tickets voor deelname aan het WK. Afrika spant de kroon waar men maar liefst 4 extra landen mogen leveren. Ook in Azië kunnen er 4 extra landen zich plaatsen.

Mo money, mo problems

In totaal doen er 210 landen mee in een poging naar het WK’26 te mogen. Dat is een record. Meer wedstrijden en meer deelnemers op het WK betekent meer inkomsten voor de FIFA. Geld lijkt dan ook geen rol meer te spelen maar wat nog wel voor problemen kan zorgen is dat bij een deelnemersveld van 48 landen de logistiek lastig kan worden. Er zal goed nagedacht moeten worden hoe en waar de landen en haar fans terecht moeten komen.

Speelschema Colombia kwalificatie WK’26

Colombia speelt haar eerste kwalificatiewedstrijd in Barranquila. Om 01.00 uur Nederlandse tijd nemen zij het op tegen buurman Venezuela.

In het vierluik van september en oktober zijn zowel oudgedienden als jonge talenten gekozen. Voetballiefhebbers in Colombia keken op van het selecteren van James, de nieuwe man van São Paulo heeft er net een paar wedstrijden op zitten of zit alweer bij de selectie. Dit geldt ook voor Sinisterra, de oud-feyenoorder die nu bij Leeds United speelt was in de running om terug te keren naar Nederland maar kwam er niet van.

Andere bekende namen zijn onder andere Davinson Sánchez, Quinterito, Cuadrado, Diaz, Cassierra, Mina en Santi Arias.

Speelronde 1 – WK 2026

8 september
Colombia – Venezuela
01.00 uur

12 september
Chili – Colombia
02.30 uur

Speelronde 2 – WK 2026

12 oktober
Colombia – Uruguay
21.30 uur

17 oktober
Ecuador – Colombia
01.30 uur

WK 2026 kwalificatiewedstrijden Colombia

Veel tijden moeten nog bepaald worden. Data, tegenstander en locatie is echter wel bekend. Bekijk hieronder wanneer Colombia moet spelen voor WK-kwalificatie voor het WK 2026.

Speelronde 7
Peru v Colombia
September 2024 | Lima

Speelronde 8
Colombia v Argentina
September 2024 | Baranquilla

Speelronde 9
Bolivia v Colombia
October 2024 | La Paz

Speelronde 10
Colombia v Chile
October 2024 | Baranquilla

Speelronde 11
Uruguay v Colombia
November 2024 | Montevideo

Speelronde 12
Colombia v Ecuador
November 2024 | Baranquilla


Speelronde 13
Brazil v Colombia
March 2025 | TBD

Speelronde 14
Colombia v Paraguay
March 2025 | Baranquilla

Speelronde 15
Colombia v Peru
June 2025 | Baranquilla

Speelronde 16
Argentina v Colombia
June 2025 | TBD

Speelronde 17
Colombia v Bolivia
September 2025 | Baranquilla

Speelronde 18
Venezuela v Colombia
September 2025 | TBD

Selectie Colombia

Als we een kritische blik werpen op de selectie vragen wij ons af of trainer Néstor Lorenzo wel genoeg doet aan de doorstroom van jonge talenten die een kans verdienen. Onze man ter plaatse, Jonatan, zegt in een korte reactie dat Colombiaanse bondscoaches van oudsher nagenoeg nooit aan verjonging deden. Bij uitzonderlijke talenten werd er een uitzondering gemaakt, maar er wordt zeker op dit moment te weinig gebruik gemaakt van de nieuwe generatie. Een generatie jonge spelers die al vroeg naar het buitenland vertrekken en snel beter worden doordat ze met de Europese speelstijl te maken krijgen.


WK 2026 kwalificatie Zuid-Amerika van start
, heerlijk! We kunnen niet wachten. Met een éxtra WK-ticket voor Zuid-Amerika is het straks weer mogelijk om op het WK hard te juichen voor Los Cafeteros! En hopelijk krijgen we in het voorjaar van 2024 het nieuws over een nieuw mooi shirt van Colombia!

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten