Site pictogram Colombiaans.nl

Volgend jaar Copa America in Colombia… én Argentinië

Copa America in Colombia
globalsoccershop

Waar aanvankelijk de Verenigde Staten en Australië de 47e editie van 2020 wilden organiseren wees het CONMEBOL dit verzoek af. De organisatie gaat naar de landen Colombia en Argentinië.

Primeur

In navolging van het EK wordt ook de Copa America volgend jaar georganiseerd in meer dan één land. Colombia en Argentinië krijgen de Zuid-Amerikaanse primeur. Vanaf 2020 zal de Copa America gelijktijdig worden gespeeld met het EK, dus om de vier jaar. De Copa America van aankomende zomer wordt gespeeld in Brazilie, die van volgend jaar in Colombia en Argentinie en vanaf de laatstgenoemde editie zal hij om de 4 jaar plaatsvinden. De volgende Copa America zal dan gehouden worden in 2024 georganiseerd worden door Ecuador.

Amerikanen vingen bot

Eigenlijk wilden de Amerikanen in 2020 een groot toernooi organiseren met alle landen uit Noord-, Zuid- en Midden Amerika plus het Caribisch gebied, maar de CONMEBOL wilde niet afstappen van het concept om nagenoeg alleen maar Zuid-Amerikaanse landen mee te laten doen. De laatste keer dat Colombia een Copa America organiseerde was in 2001. Los Cafeteros won overigens het toernooi (zie foto hierboven) zonder ook maar één tegendoelpunt te incasseren. Het thuisvoordeel lijkt voor de Colombianen te werken. Hopelijk wordt het volgend jaar een mooie editie van de Copa America in Colombia.

Lees ook:

– Alles over de Copa America 2019
– Copa America 2001 – winst voor Colombia

Mobiele versie afsluiten