Site pictogram Colombiaans.nl

Vandaag: Colombia – Brazilië

globalsoccershop

Op deze historische dag waarop Colombia in 1993 Argentinië een pak slaag gaf, treden Los Cafeteros vandaag aan tegen angstgegner Brazilië. In het Estadio Metropolitano zal Colombia spelen tegen de nummer 1 uit de WK-kwalificatiepoule van Zuid-Amerika.

De wedstrijd wordt geleid door Roberto Meléndez en zal 22.30 uur Nederlandse tijd van start gaan. De wedstrijd is te bekijken op Fox Sports (ook te huren via deze website). Colombia dat afgelopen week zich blameerde door tegen Venezuela gelijk te spelen kroop door het oog van de naald omdat de directe concurrenten Uruguay en Argentinië gelijkspeelden en Chili zelfs verloor met 0-3 van Paraguay. Hierdoor staat Colombia nog steeds 1 punt voor op de nummer 3, Uruguay en twee punten op Chili en Argentinië. Met een beetje pech had Colombia anders zomaar op de zesde plaats kunnen staan.

Vijf voor Twaalf

Omdat de verschillen zo klein zijn, begint de tijd toch te dringen. Brazilië is al geplaatst en doet het, hopelijk voor Colombia, wat rustiger aan. Chili speelt tegen Bolivia, Argentinië tegen Venezuela en Uruguay tegen Paraguay. Colombia zal dus echt punten moeten pakken tegen Brazilië.

De wedstrijden van vandaag

Mobiele versie afsluiten