Site pictogram Colombiaans.nl

Tour de France 2018: De Colombiaanse deelnemers #tdf2018

Tour de France 2018: De Colombiaanse deelnemers
globalsoccershop

De verse wond van het WK is nog niet geheeld. Maar vanaf komende zaterdag kan de populairste sport van Colombia, na het voetbal, de pijn snel gaan verzachten. Dan is de start van de Tour de France. Zes Colombianen gaan tijdens de belangrijkste wielerronde van de wereld op jacht naar succes.
Wie doen er mee en wat kunnen we van “onze” Colombianen verwachten? Tour de France 2018: De Colombiaanse deelnemers.

GAVIRIA Fernando, La Ceja.

Kopman van sprint ploeg Quick-Step Floors.

De snelste Colombiaan op de fiets ooit. Colombianen staan bekend als sterke klimmers. Met Gavira is er nu ook een echt sprintkanon op gestaan. Dit jaar wordt zijn eerste Tour de France. Kan hij de groene trui wegkapen van Sagan of Matthews? Op papier zijn de andere twee misschien wel beter maar tijdens de Ronde van Italië in 2017 heeft hij het sprintklassement weten te winnen. Potentie in overvloed en met een goede ploeg gaat hij zeker een etappe winnen en wie weet meer.

QUINTANA Nairo, Cómbita

Kopman van Movistar Team.

“El Cóndor de los Andes” wordt hij genoemd. Samen met Nibali is hij dé kandidaat om Froome te weerhouden van zijn 5e overwinning in de Tour de France. De grote rondes van Italië en Spanje heeft al op zijn naam staan, alleen Frankrijk ontbreekt nog. In 2013 en 2015 was Froome te sterk en eindigde hij tweede in het algemeen klassement. Aan de vorm ligt het niet. Quintana die erg behoudend kan rijden heeft dit jaar tijdens Ronde van Zwitserland zijn visitekaartje afgegeven.Hij viel op de slotklim naar Arosa aan en won de etappe. De enige vraag is wat doen zijn ploeggenoten Landa en Valverde? Quintana wordt samen met hen “The big three” genoemd. Het zijn namelijk drie kopmannen in één team die elk voor eigen succes mogen gaan. Zaterdag zal de eerste keer zijn dat ze samen aan de start staan van een grote ronde. Wordt het een super trio of is drie kapiteinen op één schip te veel?

BERNAL Egan Arley , Zipaquirá

Het talent van Team Sky.

Kenners zijn het unaniem eens, de 21-jarige Bernal is het grootste wielertalent dat rond trapt op dit moment. Hij reed nog nooit in een grote ronde maar won alleen dit jaar al de Tour of California, Colombia ory y Paza en werd tweede in de Ronde van Roemenië. Wat is zijn talent? Hij kan klimmen en is misschien de enige Colombiaan die tijd kan winnen tijdens een tijdrit in plaats van verliezen. Dit jaar zal hij nog moeten knechten voor Froome. Een hele goede leerschool want over aantal jaar gaan andere in dienst van hem rijden.

URAN Rigoberto

Kopman van Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale

Uran, de man die vorig jaar vriend en vijand verraste door 2e te worden in het algemeen klassement achter Froome. Hij is een goede klimmer die vorig jaar een ritzege behaalde met een kapotte derailleur, waardoor hij niet meer kon schakelen. Hij oogt misschien wat rustig maar Uran is dol op dansen en zingen, een typische Colombiaan dus. Waarschijnlijk haalt Uran geen plek op het eindpodium dit jaar, maar in de schaduw van de grote favorieten kan hij net als vorig jaar zijn kansen grijpen in de bergen.

MARTINEZ Daniel Felipe, Bogota

Staat Uran bij voor Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale

Martinez heeft dit jaar al anderhalf keer zoveel punten behaald dan in heel 2017 en de tour moet nog beginnen. Tijdens een trainingsritje in maart is Martinez aangevallen door een automobilist. Een hersenschudding en korte termijn geheugenverlies kwam hem ten deel in Italië. Gelukkig herstelde hij vlug en na twee weken kon hij weer koersen. Hij zal zijn landgenoot Uran zo goed als mogelijk helpen deze ronde.

ATAPUMA John Darwin

Lid van van UAE-Team Emirates

Tijdens een zware bergetappe die eindigde op de top van de Izoard kwam Atapuma vorig jaar in de Tour 20 sec. te kort voor de ritzege. Hiermee bewees hij wel dat hij met de besten mee kan als hij goede benen heeft. Tijdens de tijdrit moet hij even zijn tanden op elkaar bijten, want dat is zijn achilleshiel. De dagen van de loodzware bergetappes heeft Atapuma rood omcirkeld want daar wil hij net als vorig jaar nogmaals het schavot beklimmen. Echter zijn voornaamste taak is kopman Martin te helpen naar een mooie positie in het algemeen klassement.

Nog twee nachtjes slapen en dan gaan deze zes Colombianen strijden voor succes in de Tour de France 2018.

Rodrigo
– Colombiaans.nl

Mobiele versie afsluiten