Site pictogram Colombiaans.nl

Team Colombia Winterspelen Pyeongchang 2018

globalsoccershop

Colombia neemt tijdens de Winterspelen in Pyeongchang deel aan de wedstrijden van alpineskiën, cross-country skiing en schaatsen. De Winterspelen in Zuid-Korea worden gehouden van 9 tot 25 februari en beginnen a.s. vrijdag.

Welke Colombianen doen er mee?

Michael Poettoz (19 jaar) – Alpineskiën
Sebastian Uprimny (42 jaar) – Cross-Country Skiing
Laura Isabel Gomez Quintero (27 jaar) – Schaatsen
Pedro Causil (26 jaar) – Schaatsen

Team Colombia Winterspelen Pyeongchang 2018 Even voorstellen:


Michael Poettoz
Michael is geboren in Cali en begon op zijn derde met skiën. Hoewel hij geboren is in Cali werd hij geadopteerd door een Frans stel en groeide op in de Franse Alpen. Michael, die eigenlijk Miguel Angel heette, koos er ervoor om sinds 2015 voor Colombia uit te komen. Hij zegt hierover ‘Ik kon ervoor kiezen om voor Frankrijk uit te komen, maar wil dat graag doen voor Colombia. Ik ben Colombiaans en ik houd van het Colombiaanse eten, muziek en de charme van de mensen’ zei hij tegen El Pais en El Heraldo. Zijn held is overigens Nairo Quintana.


Sebastian Uprimny
Sebastian is geboren in Parijs en studeerde daar. Hij groeide op in Bogotá en verhuisde in 2002 naar Salt Lake City om voor Colombia Sport Network te werken tijdens de Winterspelen. Hij koos ervoor om te blijven wonen in Salt Lake City en is directeur van een Marketing bureau.


Laura Isabel Gomez Quintero
De 27-jarige Laura begon als een rolschaatser en deed mee aan verschillende competities en wereldkampioenschappen. Op haar derde begon ze met skaten. Dat ze over talent beschikt werd duidelijk tijdens de straatmarathon in Kaohsiung. Ze eindigde op de zesde plaats.


Pedro Causil
Pedro is misschien wel de man waarvan het meest verwacht wordt. Deze Koning van de Inline-skate sleepte prijs na prijs in de wacht in dit genre, maar wilde zijn aandacht verleggen naar het schaatsen. Pedro trainde de afgelopen jaren in Nederland om zich volledig op het schaatsen te focussen. Pedro is geboren op het tropische San Andrés en getraind in Nederland en Milwaukee. De 26-jarige zette in Spanje eerder een wereldrecord voor de 300 meter sprint in rolschaatsen.

Met veel belangstelling gaan we de Colombianen volgen in hun strijd om medailles.

Lees ook:

– De Colombianen op de Winterspelen PyeongChang 2018
Colombiaan Pedro Causil eindigt 20e op 500 meter

Team Colombia Winterspelen Pyeongchang 2018

Mobiele versie afsluiten