Site pictogram Colombiaans.nl

Talent Quintero naar Turkije?

globalsoccershop

James is de onbetwiste spelverdeler van Colombia. Helaas is hij afgelopen seizoen vaker bankzitter dan basisspeler geweest. Een andere, iets jongere, maar zeker ook toptalent is Juan Quintero.

Quintero is geboren in 1993 in Medellín en speelt als aanvallende middenvelder. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een aantal clubs onder zijn naam staan. Envigado, Alético Nacional, Pescara en FC Porto. De laatste verhuurde hem dit seizoen aan Stade Rennais. Tijdens het Onder-20 toernooi, in 2013, met Colombia werd hij kampioen en uitgeroepen tot ‘Meest waardevolle speler’.

Quintero werd vanwege zijn goede spel in 2014 door Pékerman meegenomen naar het WK’14 in Brazilië en speelde daar een aantal wedstrijden mee. Het probleem was toen, dat Quintero en James elkaar regelmatig letterlijk in de weg liepen vanwege het ‘veel op elkaar lijkende spel’. Desalniettemin scoorde hij tijdens zijn WK-debuut in de wedstrijd Colombia – Ivoorkust (2-1).

Beide zijn extreem aanvallend ingesteld, verdedigend minder, maar zodra zij de bal aan de voet hebben, levensgevaarlijk voor tegenstanders. Het tijdschrift Sporx meldt dat dit Colombiaanse talent Fenerbahce ook is opgevallen.

De 23-jarige nummer 10 van FC Porto staat in de belangstelling van Fenerbahce. Het is echter nog maar de vraag of Fenerbahce Quintero kan betalen. Vanwege het doorlopende contract van Quintero bedraagt de transfersom tussen de 7 en 10 miljoen euro. Trainer Vitor Pereira heeft er een prioriteit van gemaakt om Quintero te halen en is hier hoopvol in.

Bekijk de skills van Quintero in de video hieronder

dailystar

Mobiele versie afsluiten