Site pictogram Colombiaans.nl

Spanje haalt woede Colombia op de hals na plaatsing Narcos poster

globalsoccershop

In Madrid hangt er sinds 2 december een grote prominente poster van de serie Narcos. Op 2 december overleed Pablo Escobar en dacht Netflix een ludieke actie uit te voeren door een grote meterslange poster van Narcos op te hangen met de tekst ‘O Blanca navidad’ (Oh, witte Kerst).

De poster hangt in een drukbezocht winkelcentrum en plein (Puerta del Sol) van Madrid. Colombiaanse inwoners van Madrid merkte de poster op 2 december al snel op en startte een online petitie. Deze werd binnen enkele uren duizenden keren getekend. Hierop heeft de Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken Angela Holguin aan de burgemeester gevraagd om de poster te verwijderen. Ook heeft zij contact gezocht met Netflix om opheldering te vragen.

Narcos is een van de best bekeken series op Netflix. Het gemeentebestuur van Madrid onderzoekt of Netflix met de uiting in overtreding is. De Colombiaanse minister Maria Angela Holguin zei dat Colombia al jaren druk bezig is om het slechte imago van zich af te schudden maar hiertoe geen kans krijgt door de ontwikkeling van verschillende formats zoals series en films.

Meer films over Escobar

Voorlopig lijkt het nog lang niet gedaan met de series en films waarin Pablo Escobar een belangrijke rol speelt. Onder andere American Made met Tom Cruise staat op de filmagenda, Escobar’s huurmoordenaar Popeye zal een serie uitbrengen en ook is sinds enkele maanden de productie gaande van de film ‘Escobar’ met Javier Bardem en Penelope Cruz.

Toerisme Colombia bloeit op dankzij Narcos
Belangrijkste huurmoordenaar Escobar krijgt eigen serie
Film Mena met Tom Cruise verandert naam

foto Getty Images

Koop hier de series via Bol.com

Mobiele versie afsluiten