Site pictogram Colombiaans.nl

Shakira overweegt optreden op WK Qatar af te zeggen

Shakira overweegt optreden op WK Qatar af te zeggen
globalsoccershop

Shakira overweegt optreden op WK Qatar af te zeggen. Bronnen in Spaanse media beweren dit dat in navolging van het afzeggen van Dua Lipa ook Shakira niet erg staat te springen om een optreden te geven in een land waar het slecht gesteld is met de rechten van vrouwen.

Openingswedstrijd

Het is misschien raar om voor te stellen maar aanstaande zondag begint het WK al. Shakira zou aanvankelijk optreden tijdens de openingsceremonie voor de wedstrijd tussen gastland Qatar en Ecuador in Jor.

Naast Shakira en Dua Lipa had de Qatarese organisatie geregeld dat ook het Koreaanse BTS en Colombiaanse collega J Balvin kwamen optreden. Dit in een show wat je niet mocht missen volgens de organisatoren. Shakira zou de stekker uit haar optreden willen trekken vanwege de negatieve berichtgeving over het land tijdens de bouw van stadions en de mensenrechten.

Dua Lipa was een stuk daadkrachtiger en gaf aan dat zij eruit stapte vanwege de schending van mensenrechten, mishandeling van arbeiders en de extreme ideeën dat men heeft over de LGBTI-gemeenschap.

‘Shakira moet met een verklaring komen’

“Mij is bevestigd dat Shakira niet zal optreden tijdens de openingsceremonie, maar het is nog niet duidelijk of ze tijdens het hele WK een rol zal spelen”, aldus Adriana Dorronsoro, journalist voor het Spaanse programma Telecinco.

“Haar naam was als gastartiest, nu zal ze een verklaring moeten sturen om alles uit te leggen, het is niet genoeg met wat de omgeving zegt”, aldus het commentaar in het programma van Ana Rosa.

Maluma wel

Maluma had er minder moeite mee om op te treden. Althans, hij zong het officiële WK-nummer ‘Tukoh Taka‘ in met Nicky Minaj en Myriam Fares. Deze zul je ongetwijfeld de hele WK-maand voorbij horen komen.

Mobiele versie afsluiten