Site pictogram Colombiaans.nl

Selectie Colombia voor Copa America Centenario 2016 bekend

Selectie Colombia voor Copa America Centenario 2016 bekend
globalsoccershop

José Pékerman, de Argentijnse bondscoach van Colombia, is altijd erg voorzichtig wanneer het aankomt op het bekend maken van de selectie van zijn team. In de 48 wedstrijden die hij heeft gecoached sinds 2012, heeft hij maar een keer voor een wedstrijd (WK 2014, Colombia- Paraguay) de selectie bekend gemaakt.

Bijzondere selectieprocedure Pékerman voor Copa America Centenario 2016

Nadat vorige week een lijst was uitgelekt, lijkt erop dat Pékerman al weet welke spelers aanstaande vrijdag tegen de V.S. aan aftrap zullen staan tijden de 100-jarige jubileumeditie genaamd Copa America Centenario 2016.

Waar Colombia de openingswedstrijd zal spelen in het Levi’s stadium in San Francisco. Het geraamte van de afgelopen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador gaat in ieder geval mee. Daar aan moet Carlos Sánchez toegevoegd worden, die niet bij deze laatste wedstrijd afwezig was. Ook PSV’er Arias zal bij de selectie horen.

Same song and dance

Zoals altijd vertrouwt Pekerman weer in de opstelling die uitstekende resultaten opleverde op het Wereldkampioenschap Brazilië in 2014. Het Colombiaanse elftal opereerde in de 4-2-3-1 formatie. Spelers Jackson Martinez en Falcao zullen niet deelnemen aan de Copa.

Selectie Copa America Centenario 2016

Doelmannen:
David Ospina, Cristian Bonilla, Róbinson Zapata

Verdediging:
Yerry Mina, Felipe Aguilar, Cristian Zapata, Jeison Murillo, Santiago Arias, Stefan Medina, Frank Fabra, Farid Díaz

Middenvelder:
Andrés Felipe Roa, Juan Guillermo Cuadrado, James Rodríguez, Edwin Cardona, Sebastián Pérez, Guillermo Celis, Daniel Torres, Carlos Sánchez

Aanvallers:
Carlos Bacca, Dayro Moreno, Marlos Moreno, Roger Martínez

Mobiele versie afsluiten