Site pictogram Colombiaans.nl

Quintana wint Ronde van Romandië

globalsoccershop

De 26-jarige Moviestar-wielerbaas heeft de eindoverwinning in de Zwitserse etappekoers, de Ronde van Romandië, gepakt. De laatste keer dat hierin een Colombiaan geslaagd was, was Santiago Botero in 2005.

Afgelopen donderdag gaf hij al een signaal af door er met de zege vandoor te gaan in de rit. Hij nam toen de leiderstrui over van de proloogwinnaar Jon Izagirre. Eerder dit jaar was Quintana ook al de beste in de Ronde van Catalonië. Daarnaast werd de Girowinnaar van 2014 derde in de Ronde van San Luis en de Ronde van Baskenland.

Quintana ontwijkt val

In het peleton dat de laatste kilometer een sprint maakt vond er een valpartij plaats maar Quintana kon deze net ontwijken en zijn feestje vieren. 2016 zal een druk jaar worden voor Quintana. Hij gaf onlangs aan dat hij deel zal nemen aan de Tour de France, de Olympische Spelen en de Vuelta a España.

Voorbereiding Tour de France

Als voorbereiding op de Tour de France zal Quintana mogelijk de Ronde van Zwitserland kiezen. Hij heeft deze nog nooit gereden maar zei dat hem de Zwitserse wegen goed bevielen tijdens de Ronde van Romandië.

foto The Guardian

Mobiele versie afsluiten