Site pictogram Colombiaans.nl

Oud-international Iván Córdoba lanceert autobiografie

globalsoccershop

Oud-international en ex-speler van Inter Milan Iván Ramiro Córdoba heeft afgelopen maand zijn autobiografie gelanceerd in Milaan. Vanaf 20 april zal het in de Italiaanse winkels liggen. Het boek zal het levensverhaal beschrijven van de verdediger en aanvoerder van Inter Milan en Colombia.

Het boek is getiteld ‘Combattere da Uomo’, deze Italiaanse titel betekent vrijvertaald ‘Als man worstelend’. Bij de boekpresentatie waren naast Iván Córdoba ook een aantal oude ploeggenoten aanwezig en erevoorzitter Massimo Moratti.

Boekpresentatie Córdoba

Córdoba sprak nog even tegen de aanwezigen en zei: ‘Ik praatte nooit veel over mezelf, of over mijn jeugd, laat staan over wat er in de kleedkamer gebeurde’. ‘Pas toen mijn voetbalcarriere eindigden realiseerde ik me eigenlijk dat het een jongensdroom was dat opgeschreven moest worden’. ‘Daarnaast wil ik dit boek ook laten dienen als naslagwerk voor mijn dochters. Zodat zij weten wat er is gebeurd in mijn leven en hier hopelijk leer uit trekken, dat het niet altijd makkelijk is om iets te bereiken en dit meer kost dan bloed, zweet en tranen.’

Córdoba benadrukte dat zijn twee favoriete trainers Roberto Mancini en Jose Mourinho zijn. ‘Roberto gaf mij veel vertrouwen en Mourinho is een fenomeen die erg goed met spelers om kan gaan.’ Ook de ere-voorzitter Massimo Moratti kwam aan het woord en zei: ‘De eerste keer dat ik een video van Iván zag heeft hij grote indruk op mij gemaakt. Marcello Lippi had me over hem verteld maar ik geloofde het eerst niet, maar na het zien van de video was ik helemaal overtuigd, we moesten Córdoba hebben. Córdoba toonde kracht, eistte ballen op en was een echte persoonlijkheid.’

Zelfs Inter-legende Javier Zanetti liet een videoboodschap achter. “Iván, je bent inmiddels uitgevochten op het veld maar in het leven nog lang niet. Ik heb geen twijfel dat het boek een groot succes zal worden. Je bent mijn broeder en ik wens je het beste”.

Vooralsnog is het boek alleen nog in het Italiaans uitgegeven, maar Córdoba heeft aangegeven dat hij hoop het boek spoedig ook te kunnen presenteren in het Spaans in Colombia.

Iván Córdoba kwam 73 keer uit voor de nationale selectie van Colombia en scoorde hierin 5 keer waaronder het winnende doelpunt in de finale van de Copa America tegen Mexico in 2001 in eigen land. Córdoba stond bekend als de snelste verdediger van Zuid-Amerika en speelde ook met Seedorf bij Inter Milan die weleens zei dat hij ‘bang werd als Córdoba hem op de training op de hielen zat’, zoveel kracht en snelheid kwam er bij hem los.

Bij Inter Milan veroverde hij in 12 jaar vele prijzen. Hij werd 5 keer kampioen van de Serie A, won 4 keer de Coppa Italia (Italiaanse beker), 3 keer de Supercoppa Italiana, 1 keer de Champions League, en de FIFA-wereldbeker voor clubteams. Tijdens zijn laatste wedstrijd in het seizoen 2011-2012 droegen alle Inter-spelers tijdens de warming-up een shirt met rugnummer 2.

foto’s taringa, pulse, czasfutbolu en bigsoccer

Mobiele versie afsluiten