Site pictogram Colombiaans.nl

Oppermachtig Colombia verslaat Costa Rica

Oppermachtig Colombia verslaat Costa Rica. In de strijd om de Copa America heeft Colombia wederom gewonnen in een wedstrijd dat nooit een wedstrijd werd.

Oppermachtig Colombia

In een niet geheel uitverkocht stadion in Arizona speelde Colombia afgelopen nacht tegen Costa Rica. Het stadion was voor 90 procent gevuld met fans uit Colombia en leverde leuke plaatjes op.

In de eerste helft was Colombia zó dominant dat Los Cafeteros maar liefst 71 procent balbezit had en 287 geslaagde passes gaf (Costa Rica maar 99). Het krachtsverschil had niet groter kunnen zijn.

Colombia speelde agressief, creatief met James als grote regisseur. Zijn clubcarrière mag misschien niet heel bijzonder zijn, bondscoach Nestor Lorenzo houdt een rotsvast vertrouwen in James. Die zegt dat James altijd levert wanneer hij bij de nationale ploeg zit.

Luis Diaz scoorde in de 31e minuut uit een penalty en schoot deze met zoveel vertrouwen binnen, dat wij ons afvragen waar dit gaat eindigen.

In de tweede helft wanneer Colombia een corner krijgt weet oud-Ajacied Davinson Sánchez te scoren met een kopbal. Hij houdt na het scoren een shirt omhoog van Lucimi die een paar dagen eerder geblesseerd raakte. Een paar minuten later stuurt James Cordoba weg met een steekbal en schiet deze vanuit een onmogelijke hoek in het doel.

Colombia speelt in de tweede helft rustiger en probeert duidelijk haar krachten te sparen. De klus is geklaard met goed voetbal en snelle pressie vanuit aanval en middenveld (kijkt u mee Ronald Koeman?). De wedstrijd eindigt in 3-0. Colombia is verzekerd van de tweede ronde en ook buurland Brazilie heeft hier nog uitzicht op. Deze ploeg revancheerde zich door met 4-1 te winnen van Paraguay dat naar huis mag.

Gelijkspel tegen Brazilië

Dit Costa Rica speelde zielloos in hun tweede groepswedstrijd, maar is toch echt dezelfde team als een paar dagen eerder Brazilië op 1-1 hield.