Site pictogram Colombiaans.nl

Los Cafeteros mag blijven hopen op WK dankzij winstpartij

Los Cafeteros mag blijven hopen op WK dankzij winstpartij
globalsoccershop

Het Colombiaans elftal heeft vannacht gewonnen van laagvlieger Bolivia met 3-0. Dat mocht hard tijd worden dat er überhaupt werd gescoord want De Koffieboeren stonden immers al 7 wedstrijden droog.

Door:
Luis Ernesto van Baren

Oppermachtig in balbezit

Colombia had het overwicht in de gehele wedstrijd. Los Cafeteros had maar liefst 76% balbezig en deed maar liefst 19 schoten op het doel.

Aan Colombia’s zijde scoorde Luis Diaz (39e minuut), Borja (72e minuut) en Uribe (90e minuut).

Gunstig voor de stand

Dat de wedstrijd tegen Bolivia Colombia drie punten opleverde was prettig, niet alleen voor het zelfvertrouwen maar ook voor de stand. Doordat Uruguay van Peru won en het al geplaatste Brazilië zijn sportieve plicht deed tegen Chili (4-0 winst) klom Colombia een plaats.

Grootste verrassing van de nacht was Paraguay dat won van nummer drie Ecuador met 3-1.

Bekijk hieronder de stand na de gespeelde wedstrijden van vannacht.

Laatste finale

Colombia speelt nog één wedstrijd in de strijd om kwalificatie voor het WK van dit jaar. Colombia kan hierbij maximaal op 23 punten komen en kan maximaal de vijfde plaats behalen wat recht geeft op een ‘barragewedstrijd’, waarin gestreden moet worden tegen een ander team uit een ander continent (Azië).

Colombia speelt de laatste kwalificatiewedstrijd in en tegen Venezuela (woensdag 01.30 uur NL-tijd). Venezuela staat laatste in de poule en speelt voor spek en bonen. Concurrent voor de vijfde plaats is Peru dat het in eigen huis opneemt tegen nummer 8 Paraguay.

Peru móet puntverlies lijden en Colombia móet winnen. Simpeler kan niet, maar de druk is inmiddels immens en voor een aantal spelers het laatste WK. Mocht Colombia het WK halen dan zal dit wellicht het laatste WK zijn voor Falcao en misschien ook wel James.

Belofte

We hopen op een mooi WK met Colombia erbij natuurlijk, en vooruit, hierbij beloven we dat áls Colombia zich kwalificeert wij een mooi feestje met groot scherm gaan regelen waarop weer met z’n allen Colombia kunnen kijken.

Bekijk de samenvatting

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd van vannacht.

Laatste nieuws

– WK Kwalificatie 2022: Colombia speelt nog 2 finales

#colombia #nieuwsuitcolombia #colombiavoetbal #wkkwalificatie

Mobiele versie afsluiten