Site pictogram Colombiaans.nl

Lopen voor Colombia, de laatste loodjes

Lopen voor Colombia | De laatste loodjes
globalsoccershop

Op 22 december 2019 zal het project Lopen voor Colombia worden afgesloten. Op 9 november 2019 liep Luis de Rocky Run in Philadelphia en hij werd gesponsord door vele donateurs en bedrijven die allemaal hun steentje bijdroegen om het project tot een groot succes te maken. Laten we nog even kort terugblikken én vooruit kijken.

Zaterdag 9 november 2019

Al vroeg ging die ochtend de wekker. Om 05.00 uur stond Luis naast zijn bed om zich voor te bereiden op de Rocky Run die hij die dag ging lopen. Hij nam deel aan het onderdeel de Italian Stallion Challenge. Een run die bestaat uit een 5-kilometer loop en een 10.1 mile-loop. Al met al zou dit neerkomen op een halve marathon. Luis was hiervoor al sinds april van dit jaar aan het trainen, waarvan de laatste 3,5 maand intensief. Hij vroeg familie, vrienden, kennissen, bedrijven en de community Colombiaans.nl om hulp. Hij bereikte met de actie verschillende media en mocht zelfs een interview doen op de radiozender FunX (luister het interview hier).

De Rocky Run

De Rocky Run vond plaats op een hele mooie, maar ook koude dag. Luis liep de Italian Stallion Challenge in 1:48 uur en eindigde hiermee op de 130e plaats.

Bekijk hieronder de ‘ranking’ van Luis. Op 9 november liepen iets minder dan 11.500 deelnemers de Rocky Run, die volledig in het teken stond van de film Rocky IV en die in het teken staat van het ‘doorzetten’.

5 km:
plaats 406 van 7105 (deelnemers)

10 mile:
plaats 199 van 4199 (deelnemers)

Italian Stallion Challenge:
plaats 130 van 2668 (deelnemers)

Inzamelingsactie

De inzamelingsactie van Lopen voor Colombia is bedoeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor een tehuis voor gehandicapte kinderen in Bogotá. Dit tehuis, genaamd Lazor de Amor, is volledig afhankelijk van donaties. Zonder deze donaties zal het tehuis namelijk haar deuren moeten sluiten en zullen de gehandicapte kinderen op straat komen te staan, zonder enige vorm van een sociaal vangnet. Met behulp van de vele donateurs en Maite Hontelé is er al een fantastisch bedrag opgehaald. Welk bedrag precies houden we nog even geheim, maar feit is dat het nu al een prachtig bedrag is waar wij met z’n allen supertrots op mogen zijn!

Last but not least

Nu de ‘Holiday Season’ voor de deur staat, zal ter afsluiting van het project nog een laatste verrassingsactie volgen speciaal voor de lezers en fans van Colombiaans.nl. We geven je alvast een tipje van de sluier! Om Lopen voor Colombia te steunen, zal LilMill speciaal voor deze gelegenheid een limited edition knuffellijn uitbrengen, geheel in het teken van Colombia. Het merk LilMill ontwerpt knuffels en textiele accessoires voor de allerkleinsten.

Handgemaakte knuffeldieren zoals Leo de Lama, Manolo het aapje, Owlberto de uil en Lazy Larry de luiaard zullen binnenkort verschijnen, waarvan hun opbrengst zal gaan naar Lopen voor Colombia. Heb jij nog een mooi plekje op de baby- of kinderkamer voor een van deze dieren of wil je een ander hiermee blij maken? Wees er dan snel bij, want er is een zeer beperkte oplage verkrijgbaar! Meer informatie hierover volgt snel!

Bekijk hieronder de After Movie

Bekijk hieronder de After Movie van de Rocky Run in Philadelphia!

Mobiele versie afsluiten