Site pictogram Colombiaans.nl

Kwalificatie WK 2022 Qatar, hoe zat het ook alweer?

Kwalificatie WK 2022 Qatar
globalsoccershop

Deze week gaat de tweede speelronde voor kwalificatie WK 2022 Qatar van start. Er worden in totaal 18 wedstrijden gespeeld waarbij de laatste gespeeld zal worden op 29 maart 2022. Zover is het nog lang niet want de Koffieboeren moeten het in deze tweede speelronde opnemen tegen Uruguay en Ecuador.

– Tekst: Luis Ernesto van Baren (LinkedIn)

Een goede start is het halve werk

Deze week én volgende week worden er twee wedstrijden gespeeld. Na deze belangrijke wedstrijddagen zal Colombia pas in maart 2021 weer in actie komen. Wat gebeurde er de vorige wedstrijden? De vorige wedstrijden van Colombia werden gespeeld op 9 en 13 oktober. Hierin speelde Los Cafeteros tegen Venezuela en tegen Chili.

In en tegen het traditioneel altijd lastige Chili speelde Colombia gelijk met 2-2. De doelpuntenmakers waren Lerma en veteraan Falcao (diep in blessuretijd, zie foto hieronder). Tegen de traditioneel ‘zwakke broeder’ in kwalificatie Venezuela hengelde de Colombianen een mooie 3-0 overwinning binnen met doelpunten van de spelers van Atalanta, Duvan Zapata en Luis Muriel (twee doelpunten).

Horrortackle op Arias

Colombia behaalde drie punten maar heeft voor de langere termijn zorgen op de rechtsbackpositie. De eerste kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela was nog maar net acht minuten van start gegaan of ex-PSV’er Santiago Arias krijgt de bal, dribbelt en wil een voorzet geven. Tot de laatste actie komt het niet want er wordt een grove charge gemaakt op de enkel van de Colombiaan. Het is direct duidelijk dat het mis is want Arias schreeuwt het uit van de pijn. Op de beelden zie je de enkel er maar bij bungelen en je weet als kijker genoeg.

Ook tegenstander en dader Darwin Machis kan het niet aanzien en loopt in tranen weg. Hij ontvangt tevens van scheidsrechter Guerrero de rode kaart (Maar werd later door de VAR ingetrokken).

Santiago Arias (zie foto hieronder), waarmee wij een paar jaar geleden een interview mee hadden, had was net op huurbasis van Atletico Madrid naar Bayer Leverkusen gegaan. Hij wilde bij de ploeg van Peter Bosz een nieuwe start maken. Bosz heeft in het nieuwe contract de optie tot koop bedongen.

Santiago Arias blijft met een gebroken linkerkuitbeen zitten en moest gelijk onder het mes. De verwachting is dat de international zeker een half jaar zal moeten herstellen en dat zelfs deelname aan de Copa America in eigen land in gevaar kan komen. Wij wensen Arias (hieronder in betere tijden te zien na ons interview) veel sterkte bij zijn herstel en hopen dat hij snel weer te bewonderen zal zijn op het veld.

De selectie voor Kwalificatie WK 2022 Qatar

Bondscoach Carlos Queiroz riep 24 spelers op voor de wedstrijden tegen Uruguay en Ecuador.

Keepers

David Ospina – Napoli (ITA)
Camilo Vargas – Atlas (MEX)
Álvaro Montero – Deportes Tolima (COL)

Verdediging

Luis Manuel Orejuela – Gremio (BRA)
Daniel Muñoz – KRC Genk (BEL)
Yerry Mina – Everton (ENG)
Dávinson Sánchez – Tottenham (ENG)
Jeison Murillo – Celta de Vigo (ESP)
Jhon Lucumí – KRC Genk (BEL)
William Tesillo – León (MEX)
Frank Fabra – Boca Juniors (ARG)
Johan Mojica – Atalanta (ITA)

Middenvelders

Juan Guillermo Cuadrado – Juventus (ITA)
Matheus Uribe – Porto (POR)
Jorman Campuzano – Boca Juniors (ARG)
Wílmar Barrios – Zenit (RUS)
Jéfferson Lerma – Bournemouth (ENG)
Edwin Cardona – Boca Juniors (ARG)

Aanvallers

James Rodríguez – Everton (ENG)
Alfredo Morelos – Rangers (SCH)
Luis Suárez – Granada (ESP)
Duván Zapata – Atalanta (ITA)
Luis Fernando Muriel – Atalanta (ITA)
Luis Díaz – Porto (POR)

Kortom: Kwalificatie WK 2022 Qatar wedstrijden

Colombia bezet op dit moment de derde plaats in de ranking. De wedstrijden in speelronde twee zitten als volgt in elkaar:

Vrijdag 13 november (Barranquilla)
Colombia – Uruguay 15.30 uur (Nederlandse tijd: 21.30 uur)
Dinsdag 17 november (Quito)
Ecuador – Colombia 16.00 uur (Nederlandse tijd: 22.00 uur)

AUTEUR

Over Luís Ernesto


Luis Ernesto een fanatiek reiziger en heeft zijn roots in Colombia. Hij zet zich actief in voor de Colombiaanse gemeenschap in Nederland en organiseert Latin-evenementen zoals Colombian Vibes en Feliz Navidad. Zijn favoriete gerecht is bandeja paisa, drinkt graag jugo de lulo en houdt van stroopwafels.

Reacties: info@colombiaans. nl

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten