Site pictogram Colombiaans.nl

Juventus neemt Cuadrado definitief over

globalsoccershop

Colombiaan Juan Cuadrado kwam in de winter van 2014 van Fiorentina naar Chelsea. Tot veel wedstrijden kwam de Colombiaanse vleugelflitser echter niet. In het eerste jaar 12 duels en het tweede seizoen bleef de teller op 1 staan.

In 2016-2015 werd hij uitgeleend aan Juventus, dat nog een gebrek had aan een rechtermiddenvelder. Hier speelde hij in zijn eerste seizoen 28 duels en maakte hierin 4 doelpunten. Dit seizoen is zijn oogstjaar, want naar het kampioenschap van de Serie A kan hij ook nog de Champions League winnen. Hij speelde inmiddels 22 duels.

Juventus wilde Cuadrado definitief van Chelsea overnemen. De twee kampioenen kwamen tot een overeenkomst voor een prijs van 20 miljoen euro. Gisteren werd de overname definitief rondgemaakt en het contract getekend. Met de Turijnse club won Cuadrado twee keer het landskampioenschap en twee keer de Coppa Italia. Op 3 juni maakt de Colombiaan zich op voor zijn belangrijkste wedstrijd in zijn loopbaan, hij zal (hopelijk) in actie komen in de Champions League finale tegen Real Madrid.

foto tifosibianconeri

Mobiele versie afsluiten