Site pictogram Colombiaans.nl

James Rodriguez naar Olympiakos Piraeus

De wraak van James op zijn oude club
globalsoccershop

De kogel is dan eindelijk door de kerk: James Rodriguez naar Olympiakos Piraeus. De Griekse club kaapt de Colombiaanse aanvallende middenvelder weg voor de neus van onder andere Galatasaray. James zou vanavond een medische keuring ondergaan en een huurcontract tekenen dat hem aan Olympiakos verbindt tot 2024.

Weinig niveau weinig speeltijd

Voor wie dacht dat er na mooie clubs zoals Real Madrid en Bayern Munchen de clubs voor de international voor het uitzoeken was komt bedrogen uit. James was niet meer in trek.

Technisch manager Marcel Brands durfde met Everton de gok van 26 miljoen euro wel aan en na een mooie start kwamen de woorden van oud-speler en Colombia international Faustino Asprilla toch uit. Hij zei dat James de Premier League voetballend wel aan kan, maar niet de kracht heeft om het hoge niveau drie keer in de week bij te benen. James noemde Asprilla nog een gek, maar het bleek de waarheid van de geliefde spits die furore maakte bij Newcastle United in de jaren 90.

Everton

James kwam bij Everton niet verder dan 23 wedstrijden en zes doelpunten. Het was na één seizoen duidelijk dat James zou vertrekken en was al snel niet meer in Liverpool te vinden. De pandemie was vollop bezig en het was nog maar de vraag of nog iemand trek had om het salaris van de voormalig Colombia-ster te betalen.

Al-Rayyan

Al-Rayyan uit Qatar wilde James wel 7 miljoen euro per seizoen betalen en de Colombiaan tekende aanvankelijk een contract voor drie jaar. Een heel groot succes werd Al-Rayyan ook niet. Mede door blessures speelde James slechts 16 wedstrijden voor de club uit Qatar en liet regelmatig doorschemeren terug te willen keren naar een club in Europa die Europees voetbal speelt.

Na een kortstondige flirt met AC Milan, Napoli vond hij FC Valencia een mooie club. Hij wilde hier graag spelen omdat zijn vriend en Uruguayaans international Cavani bij de Spaanse club net was ingelijfd. De president van Valencia diende James echter van repliek en zei dat hij nooit aan James had gedacht en dit ook nooit zou gebeuren. Even was Galatasaray in beeld maar is het Olympiakos dat voor de sluiting van de Griekse transferdeadline zijn slag heeft geslagen. De Griekse club huurt de 31-jarige Colombiaan van Al-Rayyan tot 2024.

Terugkeer Europees podium

James heeft zijn terugkeer op het Europese podium te pakken. Hopelijk kan hij het nog één keer bewijzen want de Griekse club speelt Europa League. Misschien kan het zomaar eens goed uitpakken want naast James presenteerde de club zijn ex-collega en vriend Marcello (ex-Real Madrid) op grootste wijze. Op zijn presentatie van een week geleden kwamen meer dan 20.000 belanstellenden af. Bekijk de presentatie van de Braziliaan en nieuwe collega van James hieronder. In de Europa League komt James onder meer Freiburg, Nantes, en Qarabag tegen.

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten