De tweede speelronde voor kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar was een heel slechte. Colombia verloor in deze speelronde maar liefst twee keer in een week tijd.

Ontslag bondscoach
In Colombia gaan er geluiden op dat bondscoach Carlos Queiroz ontslagen moet worden omdat deze niet het optimale rendement uit zijn talentvolle spelers weet te halen.

Colombia verloor een aantal dagen eerder ook al van Uruguay. Colombia kreeg toen voetballes van de ploeg van Suarez en Cavani en ook vandaag was het niet om aan te zien. Colombia speelde zielloos en zonder duidelijk plan.

Binnen 39 minuten keek Los Cafeteros tegen een 4-0 achterstand aan. Ecuador speelde niet groots maar de kansen die men creëerden werden ten volle benut. Colombia daarentegen creëerde niets. Colombia krijgt een eenvoudig gegeven penalty doordat een verdediger van Ecuador Duvan Zapata in de zestien vloert. James laat deze buitenkans niet onbenut en scoort vanaf elf meter de 4-1.

Na rust

Na rust spelen de Koffieboeren nog steeds zonder bezieling. Colombia creëert nog steeds niets en Ecuador gaat door waar het gebleven was en scoort in de 78e minuut een doelpunt gemaakt door speler Plata. Maar omdat deze zijn shirt uittrekt en al een gele kaart had krijgt hij een tweede en kan gaan douchen.

Het staat 5-1 en Colombia heeft in de 80e minuut een man meer, maar met een stevige marge van 5 doelpunten is er geen eer meer te behalen in deze wedstrijd en speelronde. Het wordt een nederlaag van historische proporties. Want op deze avond waar Spanje Duitsland met 6-0 heeft afgedroogd volgt er nog één goal voor Ecuador. Deze valt in de 91e minuut wanneer Estupinan de bal binnen schuift…

Los Cafeteros spelen de volgende kwalificatiewedstrijden in maart 2021. In die tijd zal er iets moeten gebeuren want Colombia stond voor deze wedstrijd op de zevende plaats maar zal vermoedelijk zakken doordat er vannacht en morgen ook nog wedstrijden worden gespeeld.