Site pictogram Colombiaans.nl

Hoe is Fernando Botero overleden?

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero was overleden. De kunstwereld weenden vanwege het verlies van een van de laatst nog levende der grote kunstenaars. Fernando Botero (91 jaar) was een tekenaar, boetseerde en schilderde maar er bleef één vraag staan. Hoe is Fernando Botero overleden? Vandaag krijg je hier antwoord op.


Volg Colombiaans.nl op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.





* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.


Monaco

Fernando Botero woonde in het verleden onder andere in Medellín, Mexico en New York maar de laatste jaren vooral in het Franse Monaco.

Oorzaak van overlijden Fernando Botero

Met spoed werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd binnengebracht met een longonsteking die maar niet wilde stoppen. De infectie hadden zijn longen inmiddels ernstig aangetast en de toestand verslechterde. Longontsteking is normaliter een kwaal die erg vervelend is maar ernstig kan zijn voor baby’s en mensen vanaf 65 jaar.

Home Sweet Home…

Volgens bronnen wist Botero (en doktoren) dat zijn einde zou naderen, verliet het ziekenhuis om thuis te sterven. Dochter Lina stelde een statement op namens de familie en communiceerde deze naar binnen- en buitenlandse media. Colombiaanse president Petro noemde Botero de schilder van onze tradities en gebreken. De burgemeester van Medellin Daniel Quintero riep na de dood van Botero 7 dagen van rouw af in zijn stad. Daarnaast vertelde burgemeester Quintero dat er een eerbetoon op Plaza Botero komt en dat de plannen hiervoor in gang zijn gezet.

Nalatenschap van Fernando Botero

Fernando Botero laat een groot gemis achter in de kunstwereld. Zijn unieke en kenmerkende stijl voor vormen van mensen, dieren en gebouwen zijn buitengewoon. Zijn werk is te zien in Bogotá, Medellín, New York (MMA), Barcelona, Madrid, Jeruzalem, Bamberg, Jerevan en Miami. Zijn laatste bezoek aan Nederland was in 2016 toen hij een expositie had in de Kunsthal van Rotterdam.

Terug bij zijn geliefde Sophia

Fernando is terug bij zijn geliefde Sophia. Ze waren gehuwd sinds 1978. Sophia Vari overleed 5 maanden eerder.

Meer nieuws uit Colombia

– Ons interview met Fernando Botero
– Levensverhaal: Fernando Botero
– Sound of Freedom
– Colombiaanse serie Griselda
– Colombiaanse president wil Latino alliantie tegen drugs
– Colombiaanse Avianca neemt 16 nieuwe vliegtuigen in gebruik
– Zo wil Bogotá één van de schoonste steden ter wereld worden
– WK 2026 kwalificatie Zuid-Amerika van start
– DierenPark Amersfoort steunt Colombiaanse Proyecto Tití

Mobiele versie afsluiten