Site pictogram Colombiaans.nl

Hiddink schuift Colombia ter zijde en kiest voor Jong China

Guus Hiddink in beeld als opvolger Pékerman als bondscoach Colombia
globalsoccershop

Eerder bereikte ons het nieuws dat de Colombiaanse voetbalbond zijn oog had laten vallen op Guus Hiddink als opvolger van José Pékerman. Toch kwam daar spoedig beweging en verandering in. Volgens Aziatische media zal de 71-jarig zeer spoedig tekenen. Niet voor Colombia maar de Achterhoeker kiest voor Jong China.

Zeer lucratief contract

Mocht Hiddink definitief kiezen voor het bondscoachschap van Jong China dan kan hij een salaris tegemoed zien van netto 4 miljoen euro. De staatspersbureau Xinhua laat weten dat de Nederlander ondertussen al is begonnen in zijn nieuwe rol als bondscoach. Het doel van de jonge Chinese ploeg is om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Chinezen willen grootmacht worden

Het aanstellen van Hiddink is een signaal van China om de wereld te laten zien dat zij op termijn een absolute wereldmacht willen worden in alle sporten. De afgelopen jaren is er veel geld in de Chinese competitie en clubs gepompt om sterren uit het buitenland te halen om het niveau omhoog te schroeven. Onder meer Jackson Martinez, Carlos Tevez, Fredy Guarín, Graziano Pellé, Ezequiel Lavezzi, Oscar, Hulk, Axel Witsel en John Obi Mikel gingen Hiddink voor in het Chinese voetbal.

Derksen van Veronica Inside gaf gisteren al aan dat hij niet het idee heeft dat Hiddink er weloverwogen over na heeft gedacht. “Hij heeft nergens over nagedacht maar alleen maar een bedrag gehoord. Toen hij dit bedrag hoorde, dacht hij: Hoppakee, tekenen!

Lees meer

– Guus Hiddink in beeld als opvolger Pékerman als bondscoach Colombia
– De toekomst van het Colombiaanse voetbal
– Pékerman zwaait af als bondscoach Colombia

Mobiele versie afsluiten