Site pictogram Colombiaans.nl

Eerste Colombiaanse vrouwelijke voetbalster bij Real Madrid is een feit

linda-caicedo-Eerste-Colombiaanse-vrouwelijke-voetbalster-bij-Real-Madrid-is-een-feit
globalsoccershop

Linda Caicedo die zojuist 18 jaar is geworden mag zich opmaken voor een nieuwe, spannende periode in haar leven. Ze maakt een mooie transfer naar Spanje! Niet zomaar een transfer naar het land van de tapas, maar naar Real Madrid.

Linda Lizeth Caicedo Alegría werd geboren op 25 februari 2005 en een superster in wording. Die ster was al rijzende sinds de Copa America voor vrouwen van vorig jaar toen zij met Colombia de show stal maar uiteindelijk door Brazilie werd uitgeschakeld. Wel werd zij uitgeroepen tot speelster van het toernooi en jaagten grote clubs als FC Barcelona en Chelsea op haar handtekening.

Colombiaans koopje

Zoals zovaak ging uiteindelijk de ‘derde’ ermee heen. Real Madrid was slagvaardig genoeg om het ‘Colombiaanse koopje’ binnen te hengelen. Het contract van Caicedo met haar vorige club, Deportivo Cali, liep af en men nam niet op tijd de moeite haar te behouden voor de club.


Dat houdt in dat Real alleen het salaris van Caicedo hoeft te betalen dat zal liggen op tussen 30 – 130 duizend euro per seizoen. Ook kreeg ze eenmalig tekengeld van 250 duizend euro. Wel zal ze de gelden van haar portretrechten moeten delen met haar nieuwe broodheer.

Wat goed is komt snel

Deze slogan geldt zeker voor de Colombiaanse Linda Caicedo want zij debuteerde al op 14-jarige leeftijd al in de Colombiaanse vrouwenliga. De aanvaller werd kampioen met América de Cali en werd ook nog eens topscoorder. Hierop verhuisde ze naar stadsgenoot Deportivo Cali en won in 2021 opnieuw de titel.
Ze werd al snel bij de nationale ploeg van Colombia gehaald en behaalde zilver op het WK voor vrouwen in 2022. Met vier doelpunten mocht ze ook de Bronzen Schoen in ontvangst nemen en werd ze uitgeroepen tot de beste speelster van het toernooi.

WK voor vrouwen

Het lijkt erop dat Colombia in het vrouwenvoetbal een nieuwe superster in wording heeft. Door haar leeftijd kunnen we nog lang van haar genieten. Hoe goed ze daadwerkelijk is hopen we te kunnen zien op het WK voor vrouwen dat 20 juli van start gaat.

Dit toernooi wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Colombia zit in groep H bij Duitsland, Marokko en Zuid-Korea.

Mobiele versie afsluiten