Site pictogram Colombiaans.nl

Ecuador wil samen met Colombia en Peru WK-voetbal organiseren

globalsoccershop

De Ecuadoraanse president Lenin Moreno heeft grote plannen. Hij zei wel wat te voelen om het WK van 2030 te gaan organiseren. Dit in samenwerking met Colombia en Peru.

Het is niet toevallig Moreno uitgerekend in 2030 het WK wil organiseren. Elk wereldkampioenschap voetbal wordt georganiseerd in een ander continent. Vanwege de grootte van continenten is dat niet altijd mogelijk, maar landen mogen hun plan indienen. Dit wordt een zogenoemde ‘Bid’ genoemd.

President van Ecuador Moreno gaf aan de presidenten uit Colombia en Peru al gesproken te hebben en het idee besproken te hebben. “Dat zou historisch zijn als wij het WK van 2030 naar Ecuador, Colombia en Peru kunnen halen. Dat is het trouwens ook precies 100 jaar geleden dat het eerste WK werd gehouden in Uruguay”, aldus president Moreno.

Maar er zijn nog andere landen die het WK 2030 samen willen organiseren. De landengroep Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Servië willen het samen organiseren, evenals de landen Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales. Ook China en Marokko zouden interesse hebben het toernooi solo te organiseren. De FIFA zal in 2022 een beslissing nemen. Het WK van 2026 is reeds vergeven aan de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Mobiele versie afsluiten