Site pictogram Colombiaans.nl

Copa America: Colombia wint ook van Paraguay!

globalsoccershop

Colombia speelde tegen Paraguay met dezelfde namen als de vorige wedstrijd tegen de USA. De wedstrijd in het Rose Bowl Stadium in Pasadena begon om 7:30 uur lokale tijd. James begon de wedstrijd. Aanvankelijk zou het niet kunnen beginnen, aangezien hij tegen de Noord-Amerikanen lelijk ten val kwam en werd gewisseld. De wedstrijd begint nadat beide volksliederen wél correct afgespeeld worden door de organisatie.

Colombia begint met een licht overwicht. Duidelijk is wel dat Paraguay meer tegenstand lijkt te geven dan de USA de eerste 10 minuten. Dan volgt er een corner in de 12e minuut. Bacca loert als een roofdier en ziet de bal aankomen en kopt de bal hard in de kruising. 1-0 Colombia!

Colombia vervolgt de wedstrijd met goed spel. Ook Paraguay lijkt het tempo niet aan te kunnen en Colombia dicteert de wedstrijd. Colombia speelt erg goed en lijdt weinig balverlies. James legt aan voor een vrije trap. Hij zet voor en Murillo van Inter Milan probeert de bal te koppen, maar de keeper komt ook aanvliegen.

De laatste komt net iets eerder maar komen hard met elkaar in botsing. Murillo voelt aan de neus maar staat gelukkig snel weer op. De keeper van Paraguay, Villar, heeft meer last en wordt even verzorgd maar kan verder.

Colombia gaat ondertussen vrolijk door met aanvallen. Wat heeft de 66-jarige Pékerman het weer goed neergezet. Colombia speelt erg goed en is een lust voor het oog. Colombia valt aan en Bacca krijgt een steekbal in de zestien, Bacca kan door zijn dubbele dekking niet uithalen en speelt af op Cardona, deze wil schieten maar ziet dat het niet kan en tikt nog net de bal naar de vrije James, die als een ninja geruisloos in het strafschopgebied is gekomen. James haalt hard uit en scoort in de 29e minuut 2-0!

In de 34e minuut krijgt Paraguay een vrije trap in de buurt van het strafschopgebied en lijkt de 2-1 te scoren, maar er staan 2 spelers buitenspel dus het feest gaat niet door. Ondertussen gaat het spel op en neer. Colombia dicteert nog steeds maar probeert het spel te vertragen. In de 44e minuut krijg Paraguay weer een vrije trap in de buurt van het strapschopgebied en brengt de bal gevaarlijk richting het doel.

Ospina kan maar net redden maar er wordt hands gemaakt, en de scheidsrechter geeft voordeel. De eerste helft is bijna voorbij als de blessuretijd 4 minuten bedraagt. Even schrikt Colombia op als James een duel met twee Paraguayanen probeert te winnen en weer verkeerd op zijn schouder terecht komt en even blijft liggen. Tegen de USA kwam James helemaal verkeerd terecht waardoor zijn schouder uit de kom schoot.

Ondertussen nadert het einde van de eerste helft. Arias krijgt een gele kaart na een uitbraak van Paraguay en mag een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Vascano neemt de bal en deze zeilt naar de kruising maar komt terecht op de lat. Dit betekent gelijk het laatste wapenfeit van de eerste helft.

De tweede helft begint en Paraguay brengt twee wissels. Colombia start met dezelfde elf als in de eerste helft. Paraguay start goed en nemen het overwicht over. De spelers lijken in de rust aardig op hun falie te hebben gehad en vechten voor hun laatste kans. Paraguay wordt steeds feller en de scheidsrechter heeft moeite het bij te houden.

In de 57e minuut krijgt Colombia een corner maar deze wordt slecht genomen. Wat volgt is een snelle uitbraak door Paraguay en met een steekbal lijkt Paraguay echt gevaarlijk te worden, maar Ospina kan redden door ver buiten zijn doelgebied in te grijpen. Aan Colombia’s zijde gaat de leeggestreden centrale middenvelder Perez eruit en komt Celes erin.

In de 62e minuut krijgt Paraguay een corner en deze bal wordt gekopt en gaat richting de kruising. Ospina plukt volledig gestrekt de bal uit de kruising en houdt en doel vooralsnog schoon. De wedstrijd wordt venijniger als Valdez van Paraguay een geniepige overtreding maakt en hiervoor geel krijgt. Het is een totaal andere wedstrijd dan de eerste helft.

Colombia lijkt in de 70e minuut de regie terug te krijgen en scoort zelfs. Helaas gaat de vlag omhoog dus gaat het Colombiaanse feest niet door. Even later scoort de 28-jarige Victor Ayala de goal van zijn leven met een zondagschot van ver in de kruising. Paraguay leeft weer en Colombia moet aan de bak.

De wedstrijd vervolgt in razend tempo met kansen aan beide zijden. Het is een leuke wedstrijd om naar te kijken. In de 81e minuut krijgt Paraguay een behoorlijke tik te voorduren als Oscar Romero twee domme overtredingen in één duel maakt en mag inrukken vanwege de tweede gele kaart.

Colombia’s Cardona schiet vlak daarna op de paal. Colombia neemt de regie definitief over. In de 85e minuut wordt AC Milan-verdediger Zapata per brancard van het veld gehaald maar komt 10 seconden later vrolijk het veld ingelopen.

Moreno komt er dan in als tijdrekkingsmiddel voor Cuadrado. Beide teams krijgen in de 88e minuut een levensgrote kans maar verzilveren deze niet. Zapata wordt naar de kant gehaald en Yerry Mina komt in het veld. Er komen 5 minuten bij. Beide landen krijgen goede kansen, de moeheid krijgt de overhand en de laatste minuten ogen soms zelfs wat clownesk maar Colombia houdt stand en kwalificeert zich voor de kwartfinales.

Door de winst op Paraguay gaat Colombia nu aan kop. Team USA is tweede, zij wonnen vandaag met 4-0 tegen Costa Rica. Het is te hopen dat Los Cafeteros hun goede vorm voort kunnen zetten en beter kunnen presteren dan de beschamende prestatie van vorig jaar. Toen vond de Copa America plaats in Chili en belandde Colombia in de kwartfinale door louter gelijk te spelen en in totaal maar 1 keer te scoren.