Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse voetballers nog steeds van grote waarde in de Europese competities

Colombiaanse voetballers nog steeds van grote waarde in de Europese competities

Colombiaanse voetballers nog steeds van grote waarde in de Europese competities
Van het prachtige land bekend van de koffie, Shakira en de wereldberoemde schorpioen kick en veel meer zijn op dit moment nog steeds getalenteerde voetballers actief in de Europese competities.
We gaan in dit artikel meer in detail wie deze toppers zijn.

Trouwens, als je de schorpioen kick niet hebt meegemaakt in 1995 dan kan ik het je kort beschrijven. Tijdens een vriendschappelijke wedstrijd dacht Jamie Redknapp dat de keeper van Colombia ver buiten zijn goal stond. Met een schorpioen duik trapte hij de bal achter zijn rug weg. Te prachtig en zielvol met durf als Colombia zelf.

De Colombiaanse spelers hebben voor vele jaren deze brutale durf meegenomen in hun wedstrijden.
Tegenwoordig zijn er nog een aantal uitblinkers en misschien wel de meest beroemde van de toekomst. Ook al staan ze niet op de lijst van de top scorende voetballers, hun bijdrage is van grote waarde. Wij lichten graag 3 spelers uit die hun stempel drukken binnen de Europese competities.

Wil je live voetbal wedstrijden kijken zonder de hoofdpijn van spam en golven van irritante advertenties? Dat kan want er zijn nog steeds websites met gratis en hoge kwaliteit legale live streams. Voor als je een fan bent van de Pro League of je de zinderende momenten van de week wilt zien. Je mist geen wedstrijd meer met deze betrouwbare bronnen!

Wil je de winkans weten van de grootste statistieken wereldwijd op een plaats? Kijk dan even op toto-voorspellingen vandaag. Deze website laat je weten hoe het percentueel ervoor staat en welke teams de meeste kans op winst maken.

Laten we een spotlight schijnen op de beste Colombiaanse spelers in de Europese Voetbal Competities:

Stabiel op doel, De keeper Ospina

Medellín. De basis van veel moois en zeker ook zo voor David Ospina Ramírez. De held van de laatste Copa America begon bij de lokale club Atletico Nacional. Halverwege het derde seizoen werd hij gespot en verhuisde hij naar Frankrijk. Bij Nice kwam zijn carrière echt op gang. Behalve bij Arsenal waar hij bijna meer op de bank plaats nam dan Aaron Winter.

2 FA Cups later vroeg hij een transfer aan en was hij op looncontract bij Napoli. Met Gattuso als coach kreeg David weer de zo gewenste basisplaats. Sindsdien niet afgestaan en gebrand op de Calcio titel maakt hij de ene wonderschone redding na de andere.. Hij is een geweldige keeper met een geweldige balcontrole en een van de beste transfers wereldwijd voor een ‘schamele 3 miljoen’.

De Verdedigende middenvelder Wilmar Enrique

Een transfer van Argentinië naar Rusland kan wat tijd vragen om te wennen aan het weer en de cultuur. Niet voor Wilmar. Sinds hij is overgekomen naar de Russische Premier League focust hij zich niet op scoren maar storen. Hij scoorde hij eenmaal maar hij brengt elke wedstrijd hoofdpijn bij de aanval van de tegenstanders. Als verdedigende middenvelder is hij van zo een grote waarde dat hij onlangs een 4-jarig contractverlenging tekende. Deze transfer heeft hem ook aan zijn plaats geholpen in het nationale elftal in Colombia.

De veelzijdige middenvelder Juan Guillermo Cuadrado Bello

Hij staat bekend als Cuadrado, en tot kort als de meest geweldige speler die sinds 2016 voor de beste Italiaanse clubs speelt. Na de start in Colombia speelde hij het merendeel van zijn carrière in de Serie A. Bij Juventus werd hij van grote waarde en een factor van jewelste voor de 5 landstitels op een rij.

De veelzijdigheid van de positie waarin hij speelt en de snelheid aan de bal maakt hem uitstekend voor verschillende posities. De coach van Juventus, Allegri, maakt daar graag gebruik van. Van de verdediging naar het middenveld en als vleugelspeler. Met Chelsea behaalde hij de landstitel trouwens ook en kwam aan bij Juventus voor 20 miljoen. Niet verrassend is het feit dat hij ook een vaste waarde is in het Nationale elftal.

De top aanvaller van de toekomst Luis Fernando Díaz Marulanda

De meest talentvolle speler op dit moment uit Colombia. Dit seizoen lijkt hij echt los te komen. Topscorer van FC Porto. Topscorer van de laatste Copa America en pas 24 jaar. Hij speelt voor het eerst buiten Colombia door een transfer van 8.5 miljoen. Mocht hij het seizoen zo doorzetten dan verwachten we veel clubs aan de deur bij FC Porto voor hem.

Tot slot twee professionals die de kans hadden om de beste Colombiaanse speler te worden ooit maar er niet aan kwamen.

De pechvogel van een blessure voor Radamel Falcao García Zárate

Oftewel Falcao. Waar denk je dat hij nu speelt? Bij het Spaanse Rayo Vallecano maar nog wel aanvoerder van het Colombiaanse nationale team. Hij heeft de bijnaam “El Tigre” (Spaans voor The Tiger). Tijdens zijn bloeiperiode werd hij beschouwd als een van de beste spitsen ter wereld. Hij was een geweldige Colombiaanse spits bij Atletico Madrid en Monaco maar kon sinds het herstel van zijn knieblessure niet meer zo schitteren.

De verloren zoon, James Rodriguez

3 Portugese, 2 Spaanse, 1 Argentijnse titel. De Champions League en de Europa league titel en nog meer prijzen. Als ik ze ga noemen komt dit artikel niet tot een einde. Dat allemaal heeft James gewonnen maar sinds hij bij Bayern Munich en Real Madrid speelde heeft hij geen serieuze topclub meer kunnen vinden. Meer dan 130 Miljoen aan transfers was hij waard in zijn carrière en nu is James aan het voetballen in Qatar.

Bij een middenmotor nog wel met de voormalige wereldcup winnaar Laurent Blanc als coach. Een droevige situatie voor de 30 jarige. Hopelijk herpakt hij zijn vorm en is er een topclub zo slim om hem weer terug naar Europa te halen. Zijn assists zijn te wonderschoon en het niet waard om in een ver stadium te worden genegeerd door de voetbalwereld.

Artikel geschreven door:
Voetbal Live Stream

Mobiele versie afsluiten