Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaanse serie Griselda

globalsoccershop

Binnenkort komt op Netflix de Colombiaanse serie Griselda. De serie vertelt het verhaal van Griselda Blanco. Voor wie haar nog niet kent, dit is de vrouwelijke versie van Pablo Escobar. Alleen zij was de eerste, nog vóór Escobar en vóór El Chapo. Met een bijnaam als ‘The Black Widow’ belooft dit een spannende serie te worden.

Bekende namen voor de Colombiaanse serie

Helemaal Colombiaans is deze serie niet. Voor wie de serie NARCOS heeft gezien zijn het dezelfde producers en directors die Griselda onder handen nemen. Netflix heeft voor deze serie een interessant arsenaal aan acteurs bij elkaar gekregen. Sofia Vergara (Modern Family) gaat de hoofdrol van Griselda Blanco spelen.


Bij de Amerikaanse talkshowhost Jimmy Fallon zei Vergara jaren geleden, die zelf Colombiaans is, dat het een acteerklus zou zijn waarvan ze altijd gedroomd heeft. Dit omdat er volgens Vergara er weinig vrouwlijke rollen bestaan die in die tijd zo sterk zijn om te spelen.


Volg Colombiaans.nl op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.



Weinigen kennen het verhaal van Blanco. Deze is even spannend als hartverscheurend. Voor wie interesse heeft, lees onze pagina over Griselda Blanco die ook wel bekend stond als ‘La Madrina‘.

Naast Vergara doen ook andere acteurs mee die je zult (her)kennen van NARCOS en El Patron del Mal. Het geheime wapen van de serie is Karol G. Zij zal haar acteerdebuut maken op het witte doek als ‘drug mule’ voor Blanco. Ook is te zien Vanessa Ferlito, bekend van 24 (2001–2014), José Zúñiga, die eerder ook in Narcos: Mexico (2018–2021) speelde, en Alberto Ammann gecast, met die laatste die we kennen als Pacho Herrera uit Narcos.

Spannend verhaal

Het verhaal speelt zich met name af in Los Angeles en Miami in de jaren ’70, ’80 en ’90. We zullen niet al teveel verklappen voor diegene die het verhaal willen zien, maar als het verhaal net zo spectaculair wordt als haar levensverhaal dan wordt het een nieuwe Netflix-knaller zoals bijvoorbeeld een andere Colombiaanse Netflix-knaller El Robo del Siglo.


Wij van Colombiaans.nl kijken uit naar de serie omdat dit niet zomaar een ‘vrouwelijke’ kopie van een verhaal zal zijn zoals eerdere Narco-verhalen maar als je ons verhaal gelezen hebt moet het wel een spannend verhaal worden.

Griselda zal een miniserie worden van 6 afleveringen van een ieder ongeveer 50 minuten. Morgen (25 januari 2024) zal Griselda exclusief te zien zijn op Netflix.

Colombiaanse serie Griselda

Bekijk hieronder alvast de trailer van de Colombiaanse serie Griselda.

Meer nieuws uit Colombia

– Colombiaanse president wil Latino alliantie tegen drugs
– Colombiaanse Avianca neemt 16 nieuwe vliegtuigen in gebruik
– Zo wil Bogotá één van de schoonste steden ter wereld worden
– WK 2026 kwalificatie Zuid-Amerika van start
– DierenPark Amersfoort steunt Colombiaanse Proyecto Tití

Mobiele versie afsluiten