Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaans elftal sluit Europa-tour af met ruime zege

Colombia oefende gisteravond tegen Kameroen. Los Cafeteros hadden weinig tegenstand en rolden de Afrikanen vrij eenvoudig op. In het Coliseum Alfonso Pérez stadion, gevuld met met ongeveer 85% Colombianen, werd het 4-0.

Dat de tijd van Song en Samuel Eto’o al lang voorbij zijn werd gisteren nog maar eens pijnlijk duidelijk gemaakt. Het team dat voorheen bekend stond als “de ontembare leeuwen”, speelden gisteren als een groep wereldvreemde welpen die voor het eerst het nest verlieten.

Colombia had vanaf minuut 1 het overwicht. Dat drukte zich uit in een aantal aanvallen van met name Cuadrado die in de 16e minuut opkwam, probeerde voor te zetten, maar de bal nog net werd aangeraakt door een verdediger. James pikte de bal op, draaide weg en schoot de bal in de korte hoek achter Ajacied Onana.

Een kwartier later, in de 30e minuut, was het weer raak. James nam een corner en de lange Yerry Mina van Palmeiras kopte de bal hard in het doel. Het dansen kon beginnen en het halve team danste met liefde mee. Bij vlagen was het oogstrelend wat Colombia op de mat legde. Slechts sporadisch kwam Kameroen eruit om een aanval op te zetten.

De tweede helft

De tweede helft is nog maar net aan de gang als de gemoederen hoog oplopen bij de Kameroenees Tambe. In vijandelijk strafschopgebied geeft hij Mina een beuk en geeft bij het verlaten van het veld keeper Ospina ook nog even een duw.

Na dit oponthoud gaat Colombia vrolijk verder waar het gebleven was. Via Moreno, die de bal voorzet, komt Yerry Mina als een duveltje als een doosje opeens tevoorschijn voor zijn tweede doelpunt van de avond. Kameroen zakt veelvuldig terug en laat Colombia het spel maken. Iets waar de Koffieboeren gretig gebruik van maken. Ondertussen komt Falcao het veld in voor Borja. Het wordt niet de avond van El Tigre die nogal wat kansen om zeep helpt. In de 85e minuut krijgt de wedstrijd nog een goedsmakend toetje. Boca Juniors verdediger Frank Fabra dribbelt een paar man uit op weg naar de zestien van Kameroen, Izquerdo pikt de bal op en scoort hard in de kruising. Zo eindigt deze wedstrijd in een klinkende zege voor Colombia die op deze manier vertrouwen tankt voor de loodjes die erg zwaar gaan wegen, als in augustus de kwalificatiewedstrijden weer beginnen. Het is nu tijd voor de zomervakantie.