Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaan Orejuela debuteert voor Ajax

globalsoccershop

Colombiaan Luis Orejuela debuteerde vanavond officieel in Ajax 1. Hij startte in de basis in de met 1-5 gewonnen bekerwedstrijd tegen Scheveningen. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van grote broer ADO Den Haag.

De aftrap was om 18.30 uur. Het was al vroeg raak voor Ajax. In de vijfde minuut werd er door de Amsterdammers al een doelpunt gescoord door een Ajacied die al zeven wedstrijd niet meer wist te scoren. Kasper Dolberg begon zoals zovaak dit seizoen in de basis en kende, in tegenstelling van vorig jaar, een stroeve start van de competitie. Hij was echter in deze wedstrijd tegen de amateurs van Scheveningen de grote man met drie doelpunten. De andere doelpunten kwamen op naam van Koorndijk (eigen doelpunt) en Siem de Jong.

Colombiaanse debutant

Luis Manuel Orejuela mocht zijn debuut maken in het eerste elftal van Ajax. De nieuwe Colombiaanse rechtsback van Ajax startte zelfs in de basis en speelde 90 minuten. Hij speelde twijfelachtig, maar solide. De vraag blijft hoe talentvol deze Colombiaan is op de rechterflank. Ajax was op zo’n beetje alle plaatsen gewijzigd na de wedstrijd van afgelopen zondag tegen ADO Den Haag. Ook andere nieuwkomer Wöber en verloren zoon Siem de Jong starten in de basis.

Lees ook:
> Colombiaan Orejuela naar Ajax

Mobiele versie afsluiten