Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaan Falcao kampioen met AS Monaco

globalsoccershop

Gisteren won AS Monaco van Saint Étienne met 2-0. Met deze zege heeft AS Monaco zijn kampioenschap te pakken. De eerste sinds 17 jaar.

Het gehele seizoen doet het elftal van aanvoerder Ramadel Falcao vele mensen hun wenkbrauwen fronsen. Voor het seizoen begon waren zij niet bepaald de uitgesproken titelkandidaat. Dat was toch echt Paris Saint Germain. Ook in de Champions League verpulverde AS Monaco tegenstander na tegenstander. Falcao raakte dit seizoen behoorlijk op stoom en herwon zijn oude topvorm weer terug. Ook moet Kylian Mbappé vermeld worden. Hij scoorde gisteravond zijn vijftiende doelpunt van het seizoen.

Falcao el Tigre is terug

Wat is dat fijn voor Colombia. Met de belangrijke kwalificatiewedstrijden voor de boeg is Falcao weer in een topvorm. Hij was dit seizoen goed voor maar liefst 21 competitietreffers. In de slotminuten kreeg hij en Kylian Mbappé een publiekswissel. AS Monaco wist voor de wedstrijd al dat zij genoeg hadden aan een gelijkspel. Nadat het eindsignaal klonk barste het stadion uit zijn voegen en kon het feest gevierd worden.

Vier seizoenen geleden nog in Ligue 2

Ook vice-president Vasilyev was erg gelukkig met de landstitel. “We hebben hier zo lang op gewacht. Maar liefst 17 jaar. Kun je nagaan, vier seizoenen geleden speelden we nog in Ligue 2.”

Mobiele versie afsluiten