Site pictogram Colombiaans.nl

Colombiaan Davinson Sánchez toont zich topverdediger in thriller

globalsoccershop

Het is nog maar een paar uur geleden dat Ajax zich met de hakken over de sloot plaatste voor de finale van de Europa League in Stockholm. Sánchez was een belangrijke pion voor de Amsterdammers. Ajax verloor met 3-1 maar plaatste zich voor de finale doordat het de eerdere wedstrijd won met 4-1.

Precies een jaar geleden begon Ajax de verkennende gesprekken met Atlético Nacional over een verdediger die zeer getalenteerd zou zijn. Maar zou deze zich ook staande kunnen houden in Europa? Kenners voorspelden hem al een grote toekomst en met zijn 20 jaar heeft hij toch al wat mooie prijzen op zijn c.v. staan. Met zijn Atlético Nacional won hij twee keer de beker en won hij twee keer de nationale Super Cup.

Sánchez toe aan de volgende stap?

Het was Sánchez dat de verdediging van Ajax overeind hield. De verdedigingslinie presteerde zeer wisselvallig gisteravond. Echter bleek Sánchez een echte rots in de branding met zijn verdedigende acties. Sánchez is dit seizoen een van de grote verrassingen van Ajax. Deze topverdediger in wording kostte 5 miljoen euro en heeft nog een contract tot 2021. Daar waar Ajax had gehoopt nog een aantal seizoenen gebruik te kunnen maken van de diensten van de Colombiaan, hebben zich echter een paar clubs gemeld met serieuze interesse.

Waar eerder het Engelse Everton al interesse toonde, hebben zich nu in dat lijstje ook clubs zoals FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint Germain en Chelsea gemeld. Sánchez zal vanwege zijn langdurige contract echter een behoorlijk prijskaartje hebben. Kenners dichten de Colombiaan veel kwaliteit toe, maar waken ook voor het te snel vertrekken. “Sánchez beschikt over unieke sterke verdedigende kwaliteiten. Jaap Stam was de laatste Ajacied met zulke verdedigende kwaliteiten”, zegt Ruud Gullit. Davy Klaassen snapt de interesse wel. “Sánchez is een beest. Ik snap wel waarom club hem in de gaten houden. Hij heeft niet alleen power maar ook de uitstraling”. Ook rechtervleugelverdediger Tete was lyrisch over Sánchez tegenover Telesport. “Het is zo fijn om Sánchez naast je te hebben staan. Wat een beest is het, dat is echt niet normaal. Ik heb groot respect voor hoe hij het doet”.

Foto: ProShots

Mobiele versie afsluiten