Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia zwaait voetbalselectie uit

Colombia zwaait voetbalselectie uit
globalsoccershop

Vanavond zal de nationale voetbalselectie van Pékerman afscheid nemen van Colombia. De uitzwaaiwedstrijd is traditioneel in Bogotá en begint om 17:30 uur.

De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio el Campin. Het stadion van Millonarios zal volledig geel-blauw-rood kleuren als de selectie het opneemt tegen, tegen zichzelf. In Colombia is het tijdens uitzwaaiwedstrijden een gewoonte om de hele selectie in twee elftallen te splitsen die vervolgende een trainingswedstrijd tegen elkaar spelen.

Definitieve selectie nog steeds niet duidelijk

Terwijl de selecties van onder andere Spanje en Frankrijk al definitief zijn, is die van Colombia nog steeds niet duidelijk. José Pékerman wacht traditioneel lang met het bekendmaken van zijn ‘Tricolores’.

De WK-wedstrijden

De ‘Koffieboeren’ spelen op 19 juni de eerste wedstrijd tegen Japan en de tweede op 24 juni. Wij zullen deze tijdens Colombian Vibes live uitzenden. De laatste wedstrijd wordt gespeeld op 28 juni tegen Senegal. In aanloop naar het WK zal Colombia het op 1 juni opnemen tegen het Egypte van Mo Salah (Liverpool).

Mobiele versie afsluiten