Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia-vrouwen naar halve finale Copa América 2018

Colombia-vrouwen naar de halve finale Copa América 2018
globalsoccershop

Je leest het goed: Colombia-vrouwen naar halve finale Copa América 2018. Iedereen heeft het over de voetbalprestaties van de mannen. Maar waarom praat niemand over de vrouwen? Ook wij moeten toegeven dat wij dit niet hadden verwacht. Afgelopen nacht kwalificeerden de Colombia-vrouwen zich voor de finale van de Copa América 2018 voor vrouwen in Chili.

Ook de Colombia-vrouwen hebben een zeer unieke en sterke lichting. Daar waar voorheen de Colombiaanse vrouwen dikwijls werden weggeblazen door (veel) betere tegenstanders, zijn het nu de Colombiaanse vrouwen die opzien baren.

Copa América Vrouwen Chili 2018

De strijd om de Copa América voor vrouwen wordt gehouden in Chili en duurt van 4 tot 22 april. De landen die meestrijden om de titel zijn: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela. Deze landen worden verdeeld in 2 groepen van 5 teams.

De groepswedstrijden

De Colombia-vrouwen verbaasde vriend en vijand door op de openingsdag en wedstrijd Uruguay hardhandig van het veld te vegen. In La Serena (Estadio La Portada) kregen de Uruguayaanse voetbalvrouwen voetballes en verloren maar liefst met 7-0.

In de tweede groepswedstrijd nam Colombia het op tegen een van de concurrenten en gastland Chili. De teams deelden de punten. Het werd 1-1.

In de derde groepswedstrijd tegen Paraguay werd het weer een doelpuntenfestijn. Colombia won met maar liefst 5-1.

In de vierde en laatste groepswedstrijd afgelopen nacht, werd Peru een afstraffing bespaard. Het werd slechts 3-0.

Met deze uitslagen heeft Colombia in de 4 groepswedstrijden maar liefst 16 doelpunten voor en slechts 2 tegen gekregen. De Colombiaanse voetbalvrouwen mogen zich, zowel letterlijk als figuurlijk, opmaken voor de halve finale. Zij hebben zich als eerste land geplaatst voor de halve finale. Andere finalisten worden later deze week bekend.

Eindstand voor Colombia

Bekijk de video’s

Bekijk hieronder de samenvattingen.

Colombia – Uruguay
https://www.youtube.com/watch?v=Hqsb6bF2CDI

Colombia – Chili
https://www.youtube.com/watch?v=0MRLLxam-Mo

Colombia – Paraguay
https://www.youtube.com/watch?v=PqMNslGLgXk

Colombia – Peru
https://www.youtube.com/watch?v=-OKxDgRe1kY

Mobiele versie afsluiten