Colombia verslaat Japan met 0-1

globalsoccershop

Colombia speelde zojuist een oefenwedstrijd tegen Japan. Het was de eerste keer dat de twee elkaar in vriendschappelijk duel troffen. Het duel begon om 11.20 uur vanmorgen en werd gespeeld in het Nissan Stadion in Yokohama.

Nieuw en fris

Nieuw en fris waren de woorden van deze wedstrijd. Naast dat er in de nieuwe shirts werden gespeeld was het ook het eerste officiële duel van de nieuwe bondscoach Carlos Queiroz. Queiroz is sinds een aantal maanden de nieuwe bondscoach van Colombia na jarenlang de bondscoach te zijn geweest van Iran.

Een open wedstrijd

Wat een deceptie was het vorige treffen met Japan. Colombia trof Japan op het WK in Rusland van een klein jaar geleden. In het Russische Saransk won Japan met 2-1 en speelde een goede wedstrijd. Het was de wedstrijd waar het talent Quintero een ‘Ronaldinho’ deed om vanuit een vrije trap strak en laag onder de muur door te schieten en zo te scoren.

Eerste helft

Vandaag was echter een andere wedstrijd met nieuwe ronde nieuwe kansen. Het is een open wedstrijd waarin Colombia in de vijfde minuut gelijk liet zien niet de toerist uit te willen hangen en de lat raakte door een vallend hard schot van aanvoerder Falcao. FC Groningen’s Doan stond in de basis. Japan krijgt pas in de tiende minuut een kans om op het doel te schieten doordat er slecht wordt verdedigd. Het is een open en heerlijke wedstrijd met veel schoten op het doel. De twee ploegen beëindigen deze fijne eerste helft met mooi voetbal zonder doelpunten. Colombia heeft licht het overwicht, maar Japan krijgt meer kansen (9 schoten, Colombia 5).

Tweede helft

Het duurt dan nog een tijdje, maar in de 64e minuut opent Ramadel Falcao de score vanuit een penalty. Hij wordt nog licht aangeraakt door keeper Higashiguchi maar mocht niet baten. Japan – Colombia 0-1. Ondertussen valt een andere Eredivisionist in. Yuki Kobayashi van SC Heerenveen komt het veld in. De wedstrijd blijft leuk om te zien en gaat over en weer met kansen aan beide zijden. Toch blijft Colombia het betere van het spel houden met veel speelse acties. In de 82e minuut wordt de tot dusver enige doelpuntenmaker Falcao gewisseld voor Uribe. In de 83e minuut krijgt Nakajima de beste Japanse kans van de wedstrijd maar schiet op de lat. Zoals altijd zijn vele ogen gericht op James. De man die vorig weekend zijn eerste hattrick maakte bij de club uit Beieren speelde erg sterk en gidste zijn ploeg door de wedstrijd en bepaalde het tempo.

In de 87e minuut wordt de dan aanvoerder gewisseld voor Morelos. Even houdt heel Colombia hun adem in als Iniu met een prachtige steekbal wordt vrijgespeeld en voor keeper Camino Vargas opduikt. Hij wordt echter afgefloten door buitenspel. Een paar seconden later treft Colombia wederom de lat. Er komen maar liefst 5 minuten bij als extra tijd. Colombia blijft drukken en wil voor een tweede treffer gaan. Ook Japan gelooft er nog in en krijgt kansen maar staan tot twee keer toe achter elkaar buitenspel. De scheidsrechter fluit eindelijk af en Colombia wint zijn eerste wedstrijd in 2019 en in de nieuwe shirts.