Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia stopt met zoeken overlevenden Mocoa

globalsoccershop

De NOS meldt dat de Colombiaanse autoriteiten de zoektocht naar overlevenden in Mocoa hebben gestaakt. De dramatische natuurramp in het Colombiaanse stadje Mocoa had maar liefst 314 doden tot gevolg en kan nog oplopen.

Na de ramp van vorig weekend werden vele A4-tjes volgeschreven met namen van vermisten. Dit waren er honderden, maar werd later teruggebracht. De autoriteiten gaan ervan uit dat men niemand meer levend zal aantreffen. Het dodenaantal staat op 314 en het aantal vermisten staat op 106. Van deze vermisten is het ook mogelijk dat zij zich in ziekenhuizen elders in de buurt kunnen bevinden.

Mocoa dat zuidwestelijk van Colombia ligt, zal zich nu richten op de herstelwerkzaamheden. Puin wordt opgeruimd, groot materieel ingezet en hulpdiensten zijn ondertussen al een week bezig met het uitdelen van noodvoorzieningen. Echter hebben de inwoners hierbij nog altijd geen stromend water en elektriciteit.

Ook in Nederland hulp aan Mocoa

Jij kunt hierbij helpen. Samen met JairoBernal.com en Los Colombianos organiseert Colombiaans.nl een benefietfeest genaamd BeneFiesta Mocoa. Wij slaan de handen ineen voor de slachtoffers en nabestaanden van Mocoa. Zeer binnenkort wordt de locatie bekendgemaakt. De datum is 29 april a.s.. Bekijk hier het Facebook-event en nodig iedereen uit die je kent. Deze avond staat in het teken van veel geld ophalen om de slachtoffers te ondersteunen.

Andere artikelen over Mocoa

– BeneFiesta voor Mocoa
– Santos belooft wederopbouw Mocoa
– Overstroming door aardverschuiving eist 112 doden, 185 gewonden en 200 vermisten

Mobiele versie afsluiten