Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia maakt het Spanje lang moeilijk

globalsoccershop

De Colombiaanse voetbalselectie is afgelopen weekend begonnen aan hun oefencampagne in Europa. Gisteren speelde zij tegen grootmacht Spanje. En niet heel onverdienstelijk.

In het koele Murcia trapte de voetbalselectie gisteren om 21:30 uur af tegen Spanje. Waar de Colombianen toch behoorlijk zoekende waren in de eerste 20 minuten, begonnen de Spanjaarden sterker. Echter kwamen de Colombianen, die een indrukwekkend elftal op de been hadden gebracht, steeds beter in de wedstrijd. Zo begonnen er in de basis onder andere spelers zoals Ospina, Armero, Zapata, Ajacied Sánchez, PSV’er Arias, Aguilar, Cardona, James, Cuadrado en Falcao. Ook Spanje liet zien dat zij de wedstrijd serieus namen en stelden spelers op zoals Alba, Piqué, Iniesta, Pedro en Silva.

De hardlachende derde

Net die laatste deed Colombia in de beginfase toch wel regelmatig pijn, maar scoorde ondanks een aantal voorzetten van met name Koke niet. Net toen Colombia beter in de wedstrijd kwam scoorde Silva wél in de 22e minuut. De speler van Manchester City scoorde vanuit een voorzet van Pedro die langs Armero ging. Na een half uur spelen slaat de vlam in de pan tussen de spelers Cuadrado en Alba en lijkt het tijdperk van een sterker Colombia aan te breken. Echter moet Cuadrado wel een gele kaart in ontvangst nemen. Als er in de laatste minuten van de eerste helft een communicatiefout tussen Spaanse keeper Reina en Piqué ontstaat, is Edwin Cardona de (hard) lachende derde door de bal over de keeper heen te werken en zo de 1-1 aan te tekenen vlak voor rust.

Na rust

Na de rust worden er een aantal wissels gedaan. Alba neemt plaats op de bank en Saúl komt voor hem in de plaats. Ook Ajacied Sánchez gaat ervanaf en Murillo komt voor hem in de plaats. Wanneer James in de 55e minuut aanlegt voor een corner blijkt Falcao erg attent. Hij wordt vooralsnog te weinig in het spel betrokken, maar kopt de corner van de Colombia-capitán hard en zuiver in het doel achter Reina. Even staat het stadion op zijn kop, omdat niemand kan geloven dat Colombia voor staat tegen meervoudig Wereld- en Europees kampioen Spanje. Wat er daarna volgt in een opeenvolging van wissels en haalt duidelijk het tempo uit de wedstrijd. Even lijkt het er echt op dat Colombia gaat winnen, maar helaas kopt Morata een knappe goal binnen in de 87e minuut.

Colombia speelt op 13 juni in Getafe nog even Kameroen.