Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia domineert WK inline-skaten Nederland

Colombia domineert WK inline-skaten Nederland
globalsoccershop

Hoewel sportliefhebbers nog rouwen over de verloren voetbalwedstrijd tegen Engeland gisteravond staan de successen alweer in de rij in andere sporten. Naast de Tour de France, die op het punt van beginnen staat, domineert Colombia vaak ook in een andere sport. Inline Speed Skating.

Het WK inline-skaten wordt gehouden in Heerde. Colombia domineert hierin volledig. Ondertussen heeft de Colombiaanse ploeg al meer dan 10 medailles in de wacht gesleept. In sommige wedstrijden zijn de Colombianen zelfs elkaars concurrenten. Zo pakte Colombia bij de heren op de 500 meter bijvoorbeeld goud én silver. Hierbij ging het goud naar de Colombiaan Pedro Causil. Causil is eerder besproken in het Bolívar Magazine en traint al jaren in Nederland om zijn schaatstalent bij te schaven.

52 landen

In Heerde doen 52 landen mee aan het WK inline-skaten. Men heeft in Heerde jarenlang gewerkt om het toernooi naar Nederland te krijgen. In navolging van een aantal Europese toernooien kan men nu ook een wereldkampioenschap bijschrijven.

Colombiaanse toppers

Naast Pedro Causil en Edwin Estrada die goud en silver pakten, won Alex Cuvajante de 15 kilometer en wonnen de heren én dames (Fabriana Arias) goud op de 10 kilometer.

Mobiele versie afsluiten