Site pictogram Colombiaans.nl

Colombia bereikt wapenstilstand tot eind 2016

globalsoccershop

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan strengere voorwaarden van het vredesakkoord. Deze zijn echter nog in volle ontwikkeling en de tijd van het aflopen van de wapenstilstand tikt intussen door. President Santos heeft aangegeven zijn staakt-het-vuren te verlengen tot het einde van 2016.

Eerder werd de wapenstilstand al verlengd tot 31 oktober. Er wordt echter niet verwacht dat er voor die tijd nieuwe voorwaarden gepresenteerd kunnen worden. Santos zei over het verlengen van de wapenstilstand: “Ik heb strijders gesproken die hopen dat zij nooit meer een schot hoeven te lossen en vrede willen, ook voor hun kinderen. Dat was een reden voor mij om de datum van de wapenstilstand te verlengen”.

“Ik wil benadrukken dat die geen ultimatum is, maar hoop een nieuw akkoord rond te krijgen voor het einde van het jaar”. Het vredesproces houdt Colombia en Colombianen in de wereld bezig. De gisteren gingen in Bogotá 30.000 mensen de straat op. Ditzelfde gebeurde in Cali, Manizales en Medellín. Afgelopen zondag was er ook een vredesmars voor Colombia in Amsterdam.

Ondertussen is Colombia ook begonnen met de vredesonderhandelingen met de ELN. Deze onderhandelingen vinden plaats in Ecuador.

foto economics

Mobiele versie afsluiten