Site pictogram Colombiaans.nl

Ajax trekt de portemonnee en wil 2 Colombiaanse talenten aantrekken

Ajax trekt de portemonnee en wil 2 Colombiaanse talenten aantrekken
globalsoccershop

We melden het in december al. Colombiaanse talenten zijn ‘hot’. Ajax had toen ook al interesse in twee toptalenten van Colombiaanse bodem.

Met name de aanvaller Mateo Casierra van Deportivo Cali is erg gewild. Casierra debuteerde al op 17-jarige leeftijd voor de huidige nummer 7 op de ranglijst van de Liga Colombiana. Hij scoorde inmiddels in 41 competitiewedstrijden 12 doelpunten. De Telegraaf wist zelfs al te melden dat er bij Deportivo Cali al een bod van 4,5 miljoen euro ligt.

De andere Colombiaan waar Ajax een oogje op heeft, speelt nu bij topclub Atlético Nacional in Medellín en stond zelfs al in belangstelling van FC Barcelona. Davinson Sánchez is heel ambitieus en overtuigd van zijn kunnen.

De 19-jarige heeft voor het aanbod van de kampioen van Spanje vriendelijk bedankt. Sánchez zou dan in Barcelona B moeten beginnen, maar had hier geen trek in. Daar valt wel wat voor te zeggen want ook Sánchez debuteerde op het hoogte niveau op zijn 17e. Sánchez is op dit moment een basisspeler van Atlético Nacional en heeft een lengte van 1.87.

Mobiele versie afsluiten