Site pictogram Colombiaans.nl

Ajax-scouts bekijken Colombiaan Eduardo Atuesta

Ajax-scouts bekijken Colombiaan Eduardo Atuesta
globalsoccershop

Ajax-scouts bekijken Colombiaan Eduardo Atuesta. Dat meldt het Twitter-account van de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS Transfers.

– Door: Luis Ernesto van Baren (LinkedIn)

Amsterdamse leegloop aanstaande

Bij Ajax lijkt de spelersgroep bezig aan een leegloop van sterkhouders en zal zich in de aankomende weken moeten versterken. Officieel begint morgen de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Ajax moest eerder Hakim Ziyech, Veltman, van Leer en Pierie (verhuur) laten gaan. Daarnaast bestaat het realistische scenario dat Van de Beek, Dest, Onana en Tagliafico ook vertrekken. Daarentegen mochten de Amsterdammers Kudus, Stekelenburg en talent Antony verwelkomen.

Goedkope optie

In eerste instantie wilde Ajax Southampton-aanvoerder Pierre-Emile Højbjerg inlijven maar deze moet maar liefst veertig miljoen euro kosten. Toch een hoog bedrag voor Marc “Netto” Overmars die Ajax-scouts naar de Verenigde Staten stuurde om het Colombiaanse talent Eduardo Atuesta te bekijken.

3 miljoen euro

Eduardo Atuesta speelt in de V.S. voor Los Angeles FC en zijn transferwaarde wordt geschat op rond de 3 miljoen euro. De Colombiaan ligt nog vast tot half 2021 en zou bij Ajax een vacature op het middenveld moeten invullen. Eduardo Atuesta werd geboren in Vélez in 1997 en groeide op in Medellín.

Hij begon zijn loopbaan bij Independiente de Medellín. In 2018 werd hij uitgeleend aan Los Angeles FC dat hem een jaar later overnam en is jeugdinternational bij Colombia onder 23 jaar. Vorig seizoen kreeg hij uitverkozen tot een van de spelers van beste elftal in de Major League Soccer 2019. Eerder werden de Colombiaanse voetballers Carrascal (River Plate), Benedetti (Deportivo Cali) en Juan Fernando Quintero (River Plate) aan Ajax gelinkt.

Lees ook:
Nederlander in Colombia 38: Heike

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten