Site pictogram Colombiaans.nl

Ajax rondt transfer Colombiaan Mateo Casierra af

Ajax-rondt-transfer-Colombiaan-Mateo-Casierra-af
globalsoccershop

Het is officieel: Mateo Casierra mag zichzelf Ajacied noemen. Het is een opvallende transfer. Een speler van Deportivo Cali naar Ajax voor 5 miljoen euro. Misschien is dat niet niet het vreemde, maar dit bedrag neerleggen voor een speler die vorig jaar officieel zijn debuut maakte op het hoogste niveau wellicht wel…

Dat Ajax op dit moment bezig is om een dubbelslag in Colombia te slaan was al bekend. Zojuist hebben zij de transfer met Casierra officieel afgerond en willen ook nog verdediger Dávinson Sánchez van Atlético Nacional aantrekken. Met de laatste hadden zij afgelopen donderdag een gesprek in de stad van de eeuwige lente. Ook FC Barcelona heeft interesse in Sánchez, maar lijkt naast het net te vissen.

Wie is Mateo Casierra?

Wie is Mateo Casierra? Wat doet hij en wat is zijn stijl? Tijd om kennis te maken met aanvaller Mateo Casierra. De bankzitter van de laatste wedstrijden van Deportivo Cali is gewend om te spelen in een 4-4-2-systeem. In de eerste beelden die we zien, oogt hij verrassend snel voor een speler van 1.83 cm. Casierra is geen dribbelkoning te noemen, de rechtlijnige manier van dribbelen is niet heel soepel en oogt wellicht wat houterig. Dessalniettemin staat hij vaak op de juiste plaats als het gaat om het afmaken van kansen en beschikt over een functionele no-nonsense-techniek. De rechtsvoetige aanvaller is sterk in het kaatsen, ballen vasthouden en een steekpass geven. Het is een andere type speler dan de huidige aanvallers van Colombia zoals Falcao, Bacca of Jackson Martinez.

In zijn beginjaren was de jonge spits niet sterk in het koppen van de bal. De trainers van Deportivo Cali zijn hierop toen stevig beziggeweest om dit zwakke punt te verbeteren. De laatste wedstrijden heeft dit zijn vruchten afgeworpen en mag Casierra JR. zich nu beschouwen als kopsterke spits. De vraag is of hij zal passen in de voetbalcultuur van Nederland. Misschien nog meer, of hij zal passen in het systeem van Ajax. En waar komt hij dan te spelen? Als stand-in voor Milik? Hij is van origine aanvaller maar heeft in het verleden regelmatig ook als nummer ’10’ gespeeld, en op de rechter- en linkerflank. Vooralsnog lijkt Casierra een aankoop ‘voor de toekomst’ met potentie maar zal nog flink bijgeschaafd moeten worden. Casierra scoorde in 59 wedstrijden 17 treffers, maar in zijn laatste 10 duels voor Deportivo Cali 2 keer.

Mobiele versie afsluiten