Site pictogram Colombiaans.nl

2 Colombianen in finale Champions League

globalsoccershop

De kaarten zijn sinds gisteren geschud. Colombia houdt eindelijk weer zijn eer hoog door dat internationals Cuadrado en James tegen elkaar in de finale zullen staan.

Het is lang geleden dat er Colombianen deel uit maakten van teams die in de finale van de Champions League speelden. Kun jij ze nog opnoemen? Welke Colombianen hebben ooit in de finale van een Champions League-wedstrijd gestaan? Of hebben er in de selectie gezeten? Dat waren er niet veel kunnen we al verklappen.

Gisteren bereikte Real Madrid de finale door over twee wedstrijden de betere te zijn van stadsgenoot Atletico. Real Madrid zal de finale in Cardif op 3 juni spelen tegen het Juventus van Buffon. Buffon die graag nog een laatste kunstje zal willen flikken voordat hij wellicht vertrekt uit Turijn.

Beide Colombianen in moeilijke situatie

Hoewel James en Cuadrado een vaste basisplaats bij Colombia hebben, zijn ze echter niet altijd verzekerd van een basisplaats bij hun clubteams. Waar Cuadrado regelmatig speeltijd krijgt, is bij James afgelopen weekend de bom ontploft. Volgens insiders is James zijn trainer Zidane zo zat dat hij hoopt dat deze vertrekt. James kwam in 2014 nog over van AS Monaco voor 80 miljoen euro, maar voorzitter van Real, Florentino Perez, wil graag van James af. James zou gezegd hebben dat hij graag naar Manchester United wil en heeft al verschillende keren zijn zakenwaarnemer Jorge Mendes gestuurd om de voorwaarden te bespreken. Dit seizoen kwam James pas 12 keer in actie voor Real Madrid.

Historie Colombianen finale Champions League

In 2001-2002 was Real Madrid de eerste die met een Colombiaan in de gelederen de Champions League-finale afwerkte. Edwin Congo was destijds international van Colombia, maar zou geen enkele wedstrijd spelen onder coach Vicente del Bosque. Toch hield Congo aan de finale tegen Bayer Leverkusen (winst Real Madrid 2-1) een medaille over.

Ex-international en aanvoerder Ivan Cordoba behaalde met zijn team ook de finale. Hij won in het seizoen 2009-2010 met Nederlander Wesley Sneijder alles wat er te winnen viel met Inter Milan maar speelde in de finale geen minuut.

Ook James had vorig jaar de pech niet te spelen in de finale tegen Atletico Madrid. Daar waar hij eerder wel speelde in de achtste, kwart en de halve finale. Het is te hopen voor zowel Cuadrado als James dat zij als Colombianen, eindelijk nu wel deel mogelijk nemen aan de finale.

Mobiele versie afsluiten