Site pictogram Colombiaans.nl

Voor Kerst 2015 kunnen Colombianen reizen zonder visum!

globalsoccershop

Voor Kerst 2015 krijgen Colombianen de kans om zonder visum door de Schengen te reizen! Dit werd gisteren bevestigd door President Juan Manuel Santos die zei dat er een akkoord getekend zal worden die geldt vanaf medio december aanstaande. Er gaan zelfs al geruchten ten ronde dat dit zelfs vanaf 3 december a.s. zal zijn…

[adrotate banner=”4”]

Ook de minister-president van Italië, Matteo Renzi zei dat er vanaf december door de Colombianen gereisd kon worden naar de E.U. zonder het visum aan te hoeven vragen. Hoe de details eruit komen te zien wordt binnenkort duidelijk. Ook de IND in Nederland zal hierover spoedig een bericht publiceren. De definitieve datum is dus nog niet bekend, maar men verwacht dat het akkoord in werking gesteld zal worden vóór Kerst.

[adrotate banner=”4”]

Officiële ondertekening aanstaande

Met de afschaffing van het visumplicht voor Colombianen kunnen zij nu vrij door de 26 Europese (Schengen)landen reizen. Begin december zal Santos afreizen naar Brussel om de ondertekening officieel te doen. Dit houdt in dat Colombianen met een geldig paspoort uit Colombia mogen reizen en 3 maanden vrij in de Schengen mogen reizen. Hierbij zijn onderstaande zaken benodigd en kan naar worden gevraagd:

– een retourticket
– een hotelreservering of plaats van verblijf of uitnodiging van vriend / vriendin / familie
– openbaar maken financiële middelen tijdens verblijf

Mobiele versie afsluiten