Site pictogram Colombiaans.nl

Voedselvergiftiging kost leven van 2 Nederlanders

Voedselvergiftiging kost leven van 2 Nederlanders

In Cartagena zijn twee Nederlandse vakantiegangers vlak na elkaar overleden. Men denkt dat dit te wijten is aan een voedselvergiftiging dat de 31-jarige man en zijn 29-jarige vriendin opliep in havenstad Cartagena.

Onderzoek Colombiaanse politie

De lokale politie is inmiddels een onderzoek gestart vanwege de plotselinge dood van de twee Nederlanders. Het stel was pas afgelopen zaterdag aangekomen in Cartagena en aten maandagavond vis in een restaurant in de havenstad.

Na het eten van de vis raakte het stel fysiek vrijwel direct zo ernstig van slag dat het personeel direct de ambulance belden en deze met spoed te hulp schoot. De arts van dienst was van mening dat de erger wordende klachten het beste behandeld kon worden in een nabij gelegen kliniek en zo geschiedde.

In shock

De directeur van de kliniek vertelt dat de twee Nederlandse reizigers fysiek in zeer slechte staat verkeerden en dat hun toestand snel verslechterden. Dit leidde onder meer tot een veel te hoge bloeddruk en maagklachten. Deze werd zo erg dat ze in een shock raakte. De Nederlanders overleden uiteindelijk in de kliniek en hoewel de politie nog bezig aan een onderzoek is, lijkt de officiƫle doodsoorzaak een voedselvergiftiging te zijn.

Groot nieuws in Colombia

De Nederlandse ambassade is op de hoogte gesteld en heeft hun medewerking verleend en helpt om de lichamen zo spoedig mogelijk naar Nederland te brengen. Het tragische nieuws was te zien in heel Colombia en werd breed uitgemeten in de media.

Mobiele versie afsluiten