Site pictogram Colombiaans.nl

Vliegtuigramp Colombia was menselijke fout

globalsoccershop

Het onderzoeksrapport van de crash in Colombia is vernietigend voor luchtvaartmaatschappij Lamia. Conclusie van het onderzoeksrapport: Oorzaak neerstorten is te wijten aan menselijke fouten, geen technische fouten aan het toestel.

Al vrij snel deden Colombiaanse autoriteiten na de vliegtuigramp een inval bij de Boliviaanse luchtvaartmaatschappij. Men wilde erop toezien dat de veiligheidsprotocollen zorgvuldig werden nageleefd. Ondertussen is de vliegvergunning van Lamia ingetrokken. Bij de vliegtuigramp kwamen 71 mensen om het leven en waren 6 overlevenden.

Menselijk fout de oorzaak

Diverse onderzoekteams uit Bolivia, Brazilië en Colombia deden onafhankelijk onderzoek van elkaar. Het werd al vrij snel duidelijk dat het geen technische mankementen aan het vliegtuig waren. Het onderzoeksrapport meldt het volgende: ‘Tijdens een tussenstop in Santa Cruz (Brazilië) heeft men niet getankt. Daarnaast heeft men problemen met de motor door het gebrek aan brandstof niet gemeld.
Deze conclusies zijn gemaakt op basis van de gegevens die de onderzoekers hebben onderzocht. Men heeft gekeken naar informatie van de wrakstukken, de gesprekken van de zwarte dozen en informatie van het vliegtuig.

Mobiele versie afsluiten