Site pictogram Colombiaans.nl

Venezuela Aid Live vanuit Colombia

Venezuela Aid Live vanuit Colombia
globalsoccershop

Morgen wordt er in de Colombiaanse stad Cúcuta het zogenoemde Venezuela Aid Live gehouden. Het is een initiatief van Britse zakenman Richard Branson. Met het muzikale initiatief wil hij geld inzamelen om de mensen in Venezuela een steuntje in de rug te geven.

90 miljoen euro

Met het initiatief hoopt Branson rond de 90 miljoen euro op te halen. Het evenement vindt morgen plaats in de grensstad Cúcuta (Colombia). Verschillende artiesten hebben gezegd hun medewerking te verlenen. Branson zei dat er meer dan 30 artiesten meer dan stonden te trappelen om geld in te zamelen in Colombia. Onder meer Rudy Mancuso, DJ Alesso, Luis Fonsi, Alejandro Sans, Maná en Manu Chao komen optreden. Colombia zelf doet ook een duit in het zakje, onder andere Maluma, Juanes en Carlos Vives komen optreden.

In 1985 werd de ‘eerste’ Live Aid georganiseerd. Ierse rockster Bob Geldof zamelde geld in voor extreme hongersnood in Ethiopië.

Geen hulp nodig

Een paar dagen geleden zei president Maduro nog dat zijn Venezuela geen ‘ongevraagde’ hulp nodig heeft. Hierop liet hij een brug tussen Venezuela en Colombia barricaderen met grote containers. Vooralsnog ontkent Maduro enige vorm van een humanitaire crisis.

Richard Branson verwacht op zijn Venezuela Aid Live ongeveer 250.000 bezoekers. “Dit is een concert om miljoenen levens te redden in ons geliefd broederland Venezuela”, aldus Fernan Ocampo, een van de organisatoren. Venezuela Aid Live wordt gehouden bij de Tienditas-brug, een direct grensovergang tussen Colombia en Venezuela.

Het antwoord van Maduro

Het antwoord van Maduro is een organisatie van een eigen concert op zaterdag én zondag. Daarnaast beloofde hij om voedingspakketten te sturen naar de armsten onder de bevolking. Wie op dit concert gaan optreden is niet bekend.

Hoe moet het verder?

Dat is niet duidelijk. Ondertussen gaan en staan en voor honderden tonnen aan hulp aan de grens maar het is de vraag wanneer en óf Maduro deze hulpgoederen naar de ‘overkant’ laat brengen.

Richard Branson aankondiging Venezuela Aid Live

Bekijk hieronder de uitnodiging en aankondiging van Richard Branson zelf

https://www.youtube.com/watch?v=VCMznkolBWo

Mobiele versie afsluiten