Site pictogram Colombiaans.nl

Vanuit Colombia kijken naar Nederlandse televisie

Vanuit Colombia kijken naar Nederlandse televisie
globalsoccershop

Jaarlijks bezoeken rond de 20.000 Nederlanders Colombia voor een zakenreis of vakantie. En als je dan na een lange dag werken of sightseeing terugkeert in je hotel, is het soms lekker om even naar Nederlandse televisie te kunnen kijken. Buiten de EU loop je echter vanwege uitzendrechten snel tegen geografische blokkades op bij bijvoorbeeld Ziggo en zelfs ook Netflix of Youtube. Gelukkig kun je via een VPN verbinding wél gewoon kijken naar het NOS Journaal, je favoriete serie en die leuke vlogger.

“Deze video is niet beschikbaar in jouw land”; wellicht ben je deze melding zelf ook wel eens tegengekomen in het buitenland bij het openen van de app van je tv-aanbieder. En dat is vervelend want dat betekent dat je de video niet kunt bekijken. Vanwege afspraken rondom uitzendrechten mogen tv-aanbieders de content niet in het buitenland aanbieden. In de EU zijn inmiddels afspraken gemaakt zodat je wel kunt kijken naar tv uitzendingen uit je eigen land. Deze afspraken gelden echter niet in Colombia.

Virtual Private Network – oftewel VPN

Met een simpel foefje kan je echter wel vanuit het buitenland naar Nederlandse tv en series kijken. Dit is door gebruik te maken van VPN. Dit is een internetverbinding waarbij je, zodra het internet opgaat, eerst verbinding maakt met server op een andere locatie. Zo kun je bijvoorbeeld verbinding maken met een server in Nederland in plaats van een Colombiaanse server. Hierdoor bevind je je virtueel in Nederland en kun je alle Nederlandse tv apps en content weer bekijken.

Bijkomend voordeel is dat je internetverkeer via een VPN server ook vergrendeld wordt. Zo kun je bijvoorbeeld anoniem internetten en zijn ook je persoonsgegevens en je wachtwoorden beveiligd tegen hackers.

VPN aanbieder zoeken (ook gratis)

Er bestaan tientallen verschillende VPN aanbieders. Ieder met zijn eigen specialiteiten. Zo zijn sommige VPN’s perfect geschikt om Netflix mee te bekijken en kun je beter voor een andere VPN kiezen als je ook torrents wilt downloaden. Bij VPNGids kun je een vergelijker gebruiken waarmee je makkelijk een aanbieder vindt die bij jouw internetgebruik past. Handig voor de portemonnee is dat er naast betaalde abonnementen ook gratis aanbieders van VPN verbindingen zijn.

Volg ons op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Klik op het gewenste kanaal en volg ons! Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.






* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.

Mobiele versie afsluiten