Site pictogram Colombiaans.nl

Trump had geheime vergadering met Colombiaanse ex-presidenten Uribe en Pastrana

globalsoccershop

De Wereld Morgen in België meldt dat Trump een paar weken geleden in het geheim de tegenstanders van het vredesakkoord heeft ontmoet. Het zou gaan om een ontmoeting met ex-presidenten Uribe en Pastrana.

Trump heeft een buitenverblijf in Florida. In het monumentale pand, Mar-a-Lago, zou de geheime ontmoeting plaats hebben gevonden. Het Witte Huis weigerde aanvankelijk om commentaar te geven op deze gebeurtenis, maar bond later toch in. Een woordvoerder gaf toe dat de ontmoeting had plaatsgevonden, maar de importantie van deze vergadering moest niet groter gemaakt worden dan nodig. Het zou volgens de woordvoerder eerder toeval zijn dat beide leiders in Mar-a-Lago waren.

Deze maand zal Juan Manuel Santos een bezoek brengen aan het Witte Huis. Men verwacht dat hij steun zal vragen aan de V.S. om eerder gemaakte afspraken met Obama na te komen. Deze beloofde eerder om jaarlijks 450 miljoen dollar hulp te doneren voor regionale ontwikkeling en demobilisatie van de FARC-strijders. De vraag is of Trump hier mee in gaat stemmen en de eerder gemaakte afspraken na zal komen. Colombiaanse media meldde eerder dat de geheime ontmoeting van Trump, Pastrana en Uribe was georganiseerd door de senator Marco Rubio.

Dat maakt deze ontmoeting erg geheimzinnig. Deze stond namelijk ook niet in de officiële agenda, noch was deze meegedeeld aan reporters ter plaatse. Men vermoed dat Trump de meningen van Uribe en Pastrana wilde horen, als tegenstanders van het akkoord en hierop vervolgens een beslissing over wilde nemen.

Lees meer over Uribe

» De duistere kant van ex-president Alvaro Uribe
» Colombiaanse ex-president Uribe stopt als senator
» Broer van Alvaro Uribe opgepakt voor moord

Mobiele versie afsluiten